'Карколомна кількість фінансових зловживань попередників, крадіжка документів, відвертий саботаж': колишній директор аеропорту розповів про численні порушення на комунальному підприємстві і нелюдське звільнення

"Карколомна кількість фінансових зловживань попередників, крадіжка документів, відвертий саботаж": колишній директор аеропорту розповів про численні порушення на комунальному підприємстві і нелюдське звільнення

29.01.2021, 08:47

Колишній директор КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім.Л. Каденюка" Ігор Кірєєв прокоментував ситуацію зі своїм звільненням, а також розповів про порушення на комунальному підприємстві, які виявив за нетривалий час роботи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З колишнім директором аеропорту "Чернівці" не укладатимуть новий трудовий договір — міська рада

Чернівці провалили підготовку проектів для державної підтримки міського летовища (ОНОВЛЕНО)

Без Клічука? У Чернівцях призначили нового директора аеропорту

Про призначення директором: "вирішальне слово все ж залишається за Державіаслужбою"

Отже, з 2 грудня 2020 року я був призначений директором КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім.Л. Каденюка", однак процедура погодження моєї кандидатури тривала кілька місяців. Окрім мене, було ще кілька бажаючих отримати цю посаду, однак саме моя кандидатура була затверджена Державіаслужбою України. З етичних причин я не буду оприлюднювати імена та прізвища претендентів, серед яких є люди, достатньо відомі у місті. Хочу також пояснити, що особа кожного з претендентів, якого висувають на посаду директора стратегічного підприємства, у будь-якому випадку узгоджується з органами місцевого самоврядування, а саме , з Чернівецькою міською радою, тим не менш, вирішальне слово все ж залишається за Державіаслужбою.
 
Тим, хто закидає мені відсутність профільної освіти, я би порадив зайти на сайт КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім.Л.Каденюка" та ознайомитися з моєю біографічною довідкою, де вказана численна кількість всіляких кваліфікаційних навчальних курсів , які надають мені можливість відповідати затребуваному освітньому рівню. Окрім того, я - магістр економіки, очолюваний мною сертифікований кетерінг - сервіс працює у нашому аеропорті з 2003 року, як і авіакаси «Круіз -2000», які, на жаль, там нині не працюють.
 
Звісно, перед призначенням мною були здійснені всі належні процедури щодо передачі бізнесу згідно чинного законодавства України. Відтак, можу запевнити, що на даному підприємстві вже протягом багатьох років я - не стороння людина, необізнана із специфікою авіасполучення. Тим більше, що, на мою думку, аеропорт за наявності достатньої кількості сертифікованих технарів давно потребує топ-менеджера - економіста, оскільки тільки людина, яка не звикла покладатися на державні дотаціі, може дати потужний поштовх підприємству, що опинилося у жорсткій кризі.
 
 
  
 
 
Про виявлене за 23 ДНІ керування аеропортом: "Просто карколомна кількість фінансових та інших порушень на комунальному підприємстві"
  
Друге питання, за яких саме об'єктивних та суб'єктивних причин колись доволі активно працююча інфраструктурна одиниця практично зупинила свою діяльність? Саме з цими думками та перспективним баченням відновлення діяльності підприємства я розпочав роботу. Зараз можу впевнено сказати, що мої ініціативи та пропозиції, які встигли або не встигли реалізувати, були правильними та дієвими, зважаючи на те, що я обіймав посаду директора Чернівецького аеропорту всього 23 дні, з огляду грудень та початок січня - місяці з великою кількістю святкових вихідних.
 
Була розпочата оптимізація безпідставно роздутого штату підприємства, налагоджена робота з профкомом аеропорту, що давало можливість якомога мобільніше провести загальні збори колективу, затвердити дуже важливі нормативні документи: оновлений колективний договір та штатний розпис, а також галузеву угоду, адже робота у комунальному підприємстві має свою специфіку.
 
Окрім того, я з фахівцями вивчав та аналізував нагальні проблеми підприємства, ми шукали шляхи їх вирішення: можливість проведення ремонту летовища, побудову півтора кілометру огорожі по периметру підприємства, виплати кількамісячного боргу по заробітній платі колективу, який майже вдалося закрити перед Новим роком., проблему завершення 4 травня 2021р . терміну дії сертифікату радіо-маякової системи посадки "СП-80", що зведе статус аеропорту до "некерованого" , термінову підготовку до сертифікації самого аеропорту, зустрічі з представниками правоохоронних органів з приводу низки кримінальних справ щодо великих фінансових зловживань, здійснених колишньою головною бухгалтеркою аеропорту, даремні пошуки первинної фінансової документації підприємства, що спричинило моє звернення із заявою про крадіжку до поліції. А головне, бажання залишити при робочих місцях сертифікованих працівників та якомога скоріше запустити авіарейси. А це все - гроші, дуже великі кошти.
 
З цією метою я кілька разів звертався з доповідними до чинного мера, його заступника, голови ДЖКГ, водночас ознайомився з результатами аудиту початку 2020-року. Суцільний шок! Просто карколомна кількість фінансових та інших порушень на комунальному підприємстві. Був і відвертий саботаж та злісне невиконання моїх розпоряджень. Деякі працівники аеропорту посміхалися мені в обличчя, а за тим ігнорували мої доручення, розповідали, що потрібних мені документів немає у наявності... На мою думку, за власну людяність і довіру я поплатився своїм здоров'ям. Втім, Бог їм суддя. За 23 дні мені вдалося зробити дворічний обсяг роботи, розробити необхідну документацію для подальшої роботи підприємства, регулярно проводити наради з керівниками підрозділів та колективом, вирішувати спірні питання між працівниками, тощо.
 
 
Про привід для звільнення: "звільнили за відсутність технічного супроводу веб-сторінки аеропорту, який не здійснювали вже непрацюючі співробітники аеропорту, а колишнє керівництво їм у цьому потурало".
 
Досі не можу зрозуміти недолугого приводу, згідно якого мене звільнили. Скрін даного розпорядження додаю. Не хочу навіть коментувати той факт, що доступ до сайту був заблокований, документів допроситися не могли, а лист - претензію по сайту від Чернівецької міської ради в надіслали на ел. адресу підприємства 29 грудня вечором. Фактично мене звільнили за відсутність технічного супроводу веб - сторінки КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім.Л.Каденюка", яку не здійснювали вже непрацюючі співробітники аеропорту, а колишнє керівництво їм у цьому потурало. Окрім того, працівниками профільного підрозділу меріі не було розміщено, ані повідомлення про моє призначення, ані жодної інформаціі про мене, попри наявність мого резюме та автобіографіі, яка пізніше все ж була розміщена на веб- сторінці аеропорту. Ми відповіли одразу , що наразі тимчасово не можемо наситити веб- сторінку затребуваною кількістю нормативних документів, оскільки ... та що там казати.
 
 
 
Про звільнення: "Чинний мер, мій колишній колега - депутат все ж міг поступити по-людські і хоча б особисто попередити про моє звільнення. Але цього не сталося"
 
Продовження насправді сумне: 6 січня всі попрощалися і пішли зустрічати Святвечір та Різдво, а 11 січня перед обідом мені зателефонували з мерії, аби я приїхав за розпорядженням на звільнення, на що я відповів: приїду, проте тоді я ще не міг знати, що так швидко опинюся на операційному столі. Вже потім виявилося, що мене нишком звільнили ще 6-го січня (символічно, чи не так?), а письмове розпорядження надійшло аж 15 січня.
 
Порушення, чи те так?
 
Звісно, справа не у посаді та статусі. За роки бізнесової діяльності та депутатства у Чернівецькій обласній раді я вже маю певний імунитет до таких, не дуже приємних інцидентів, однак, чинний мер, мій колишній колега - депутат все ж міг поступити по-людські і хоча б особисто попередити про моє звільнення. Але цього не сталося.
 
Я почав нездужати ще на роботі, потім за кермом під час руху. Добре, що їхав до податкової задля вирішення питання про реструктуризацію боргу (більше 1 млн., гривень податків,) не сам, інакше могли би бути непередбачувані наслідки. Головне, що залишився живий . Навіть операція не змогла знищити у мені спортивного гарту, витривалості та життєвого оптимізму. Дасть Бог - видужати, а там у інших сферах діяльності завжди є непочатий край роботи!
 
Всім бажаю здоров'я та успіхів! Шануйтеся, завжди поважайте себе та свої вчинки! - написав Игорь Киреев на своїй сторінці у ФБ. 
 
 
ДОВІДКОВО: 
 
17 СІЧНЯ НА РЕДАКЦІЙНУ АДРЕСУ BUKNEWS з вочевидь підставної електронної пошти "Антисцикун Аеропортівський [email protected]НАДІЙШОВ АНОНІМНИЙ ЛИСТ НІБИТО ВІД ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ АЕРОПОРТУ. Також пропонуємо його увазі читачів. А висновки, що коїться на комунальному підприємстві, яке роками проїдає кошти чернівчан, робіть самі. 
 

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Трудового колективу КП Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка до Чернівецького Міського голови п. Романа Клічука.

        Шановний пане Романе, вітаємо Вас із обранням Чернівецьким міським головою та бажаємо успіхів у діяльності на благо нашої громади!

        Протягом останніх декількох місяців фінансове управління Чернівецької міської ради проводило перевірку діяльності аеропорту. Під час перевірки усі керівники структурних підрозділів та працівники підприємства доводили законність та необхідність їх існування та законодавчо підтверджували це вимогами відповідних нормативно-правових документів. Після перевірки було проведено скорочення та частина співробітників відправлена у відпустку за власний рахунок, а інші переведені на 30% заробітної плати. 

        У зв’язку із звільненням керівника аеропорту, на загальних зборах колективу було розглянуто кандидатури на посаду директора. Із трьох претендентів обрано фахівця із відповідною освітою та досвідом роботи. Протокол загальних зборів відправлено на адресу міського голови. Але ніхто не звернув уваги на волю колективу.

        Відповідь прийшла уже після чергових виборів кадровим призначенням «реформаторів» у складі директора Кирєєва І.А., введена посада першого заступника із призначенням на неї фахівчині по банкрутству. Призначено заступника по господарській частині, хоча є начальник господарського відділу. Склалася ситуація коли одним двірником управляють аж два начальники. Призначено також фахівчиню по зв’язках із громадськістю та ЗМІ, яка зовсім не володіє українською мовою.

        Вся ця команда, за виключенням директора, працює без наказу про їх призначення, без представлення колективу, не внесені зміни в штатний розклад. 

        І як результат маємо «прекрасні» наслідки. Люди, які представляли аеропорт Укрінфрапроекту, не зуміли розповісти, що проект реконструкції ЗПС існує ще з середини 2019 року. Адже саме відсутність будь-яких проектів наводять основним аргументом чому аеропорт «Чернівці» залишився без державного фінансування на 2021 рік. А чернівчани без шансів полетіти в Європу та інші куточки світу.

        Попередній керівник зумів відновити повноцінну діяльність аеропорту і вивів Чернівці на показник 77 тисяч пасажирів на рік. Для порівняння в 2015 році було 336 пасажирів. Було здійснено частковий ремонт смуги, огородження аеропорту, запущено нове світло-сигнальне обладнання (аеропорт став 8-мим в Україні із таким обладнанням), закуплена нова техніка необхідна для повноцінної діяльності. І, щонайважливіше, розроблений проект реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту, який пройшов державну експертизу. 

          Крім цього прийняті рішення «реформаторів» розвалюють роботу аеропорту та унеможливлюють використання його за призначенням. Так службі безпеки було відмовлено у комплектуванні працівниками необхідними для отримання сертифікату, пальне на оперативний автомобіль служби не видається, що не дає можливість охороняти периметр підприємства.

          Така діяльність керівництва призведе до звільнення фахівців та знищення аеропорту як інфраструктурного об’єкту.

              З повагою та надією на допомогу, колектив КП Міжнародний аеропорт «Чернівці» імені Леоніда Каденюка  

1