Без Клічука? У Чернівцях призначили нового директора аеропорту

Без Клічука? У Чернівцях призначили нового директора аеропорту

05.12.2020, 18:32

У Чернівцях директором міжнародного аеропорту імені Леоніда Каденюка став підприємець Ігор Кірєєв. Конкурс на посаду не оголошували.

Про це у коментарі Суспільному сказав заступник міського голови Дмитро Сірман.

За його словами, Кірєєв розпочав роботу з 3 грудня. Конкурс на посаду не оголошували. Кандидатуру Кірєєва погодили в уряді.

Згідно з декларацією, новий директор аеропорту володіє  туристичною агенцією "Круїз-2000" та займається ресторанним бізнесом. Минулого року отримав приблизно 600 тисяч гривень доходу, водночас у готівці зберігає понад 900 тисяч гривень та 22 тисячі доларів.

Що новообраний міський голова Чернівців Роман Клічук думає про вирішення головних проблем Чернівців?

Про це кореспондент molbuk.ua поцікавився у кандидата в мери через його пресслужбу ще перед виборами. Одне з питань стосувалося позиції Романа Клічука щодо перспектив розвитку чернівецького аеропорту. 

– Чи дозволите передати аеропорт "Чернівці" у концесію?

– Складне запитання. Швидше ні, ніж так. Спершу потрібно використати всі можливості, аби за рахунок наших податків навести там лад. І лише тоді, якщо не вистачатиме публічних грошей, можна говорити про кооперацію в форматі публічно-приватного партнерства. При цьому є різні форми такого партнерства. Можна знайти кращі форми. Де громада матиме більший вплив, ніж приватний інвестор.

Джерело: https://suspilne.media/ та molbuk.ua

Колаж Василя Забродського 

1