Чернівці провалили підготовку проектів для державної підтримки міського летовища (ОНОВЛЕНО)

Чернівці провалили підготовку проектів для державної підтримки міського летовища (ОНОВЛЕНО)

17.12.2020, 20:17
Голова Державного агентства інфраструктурних проектів України Kyrylo Khomiakov (Кирило Хом'яков) повідомив, що зустрічався з представниками Чернівців, однак "нічого не готово. Проектів нема". Тому Чернівці заплановані на 2022 рік.  Звісно, якщо буде фінансування.  
 
Немає опису світлини.
 
 
 
Поки що ж державне фінансування отримають летовища інших міст. 
 
Розбудові аеропортів в Україні бути.
 
2,4 млрд грн на 2021 рік виділила держава на будівництво нових аеродромних комплексів. Зокрема, 1,4 млрд грн на “Дніпро” і 1 млрд грн на “Херсон”, “Вінницю” та “Рівне”.
 
Завдяки цим коштам в “Дніпрі” буде зроблено штучне покриття пасажирського перону та перону бізнес-авіації й з’єднувальних руліжних доріжок, розпочнеться будівництво аварійно-рятувальної станції. Наразі там завершуються підготовчі роботи, щоб стара злітна смуга функціонувала на час робіт. Також ми проводимо найдорожчий міжнародний тендер в історії будівництва аеропортів на 5,7 млрд грн на вибір генпідрядника.
 
На “Херсон” передбачено 320 млн грн. За ці кошти буде зроблено реконструкцію злітно-посадкової смуги, що дасть можливість збільшити пасажиропотік.
 
На “Вінницю” — 604 млн грн. Там потрібно реконструювати злітну смугу, руліжну доріжку, перон, встановити світло-сигнальне обладнання та радіотехнічні засоби посадки.
 
У “Рівному” потрібно реконструювати руліжну доріжку та перон, встановити світлосигнальне та радіотехнічне обладнання, а також привести периметрове огородження у відповідність до вимог авіаційної безпеки. На 2021 рік для частини цих робіт передбачено 75,7 млн грн.
 
Крім того в наступному році буде завершено 2 чергу будівництва в аеропорту “Одеса” — це встановлення обладнання, в тому числі метеорологічного. Також заплановані роботи і по 3 черзі — це магістральна руліжна доріжка, додаткове світлосигнальне обладнання. Кошторисна вартість цієї черги 932,4 млн грн., наразі визначаються джерела фінансування.
 
Також на 2021 рік передбачено 30 млн грн на проєктування аеропорту на Закарпатті.
 
Наша мета - щоб за кілька років більшість регіональних аеропортів в Україні працювали, - пояснив Голова Державного агентства інфраструктурних проектів України Kyrylo Khomiakov (Кирило Хом'яков).
 
Уряд планує модернізувати міжнародний аеропорт "Чернівці" імені Леоніда Каденюка у 2022 році.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.
 
Він зауважив, що стратегія Міністерства інфраструктури передбачає щорічну модернізацію 5-6 аеропортів залежно від обсягів фінансування

"Наша стратегія передбачає роботи з модернізації 5-6 аеропортів щороку залежно від обсягів фінансування. Тому в планах на 2022 рік - Чернівці, Суми, Полтава та Черкаси. Так, щоб за кілька років більшість регіональних аеропортів в Україні працювали", - сказав він.

Також міністр повідомив, що відомство планує розпочати третю чергу будівництва аеропорту в Одесі.

"Зараз визначаємося з джерелами фінансування", - сказав він.
1