Бухгалтера аеропорту у Чернівцях, який отримує мільйонні дотації з міського бюджету, викрили на фінансових махінаціях, - ЗМІ

Бухгалтера аеропорту у Чернівцях, який отримує мільйонні дотації з міського бюджету, викрили на фінансових махінаціях, - ЗМІ

14.02.2020, 19:46

Головний бухгалтер одного з комунальних підприємств Чернівців, зловживаючи довірою директора, з рахунку підприємства робила сумнівні проплати на значні суми за різні товари та послуги. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міський голова Олексій Каспрук.

"Директор подав заяву про злочин, призначив ревізію. Тепер за справу візьмуться правоохоронці. Злочинна схема чи недбалість встановлять слідчі. Останнє слово буде за судом. Колектив шокований. Головний бухгалтер на підприємстві працює багато років, користується довірою. Таке важко і боляче усвідомити", - пише мер.

У відділі комунікації поліції в Чернівецької області повідомили, що така заява від керівника одного з комунальних підприємств надійшла до поліції і за наведеними в заяві фактами розпочали кримінальне провадження.

"Сьогодні за зверненням керівництва одного з комунальних підприємств Чернівців слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 4 статті 191 Кримінального кодексу України. Тобто - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Наразі інформація перевіряється, поліцейські здійснюють перевірки та встановлюють всі обставини", - повідомили у поліції. 

Водночас, як повідомляє сайт https://promin.cv.ua/ "стало відомо, що йдеться про Міжнародний аеропорт «Чернівці», дирекція якого щороку вимагає мільйонні дотації з міського бюджету. Справу про зловживання розслідує Служба безпеки України".

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1