Кандидат у народні депутати України Оксана Продан: «На прикладі дороги на Щербанюка ми довели, що спільними зусиллями можемо здобути багато перемог для міста»

Кандидат у народні депутати України Оксана Продан: «На прикладі дороги на Щербанюка ми довели, що спільними зусиллями можемо здобути багато перемог для міста»

04.07.2019, 15:32

Пані Оксано, декілька днів усі Чернівці обговорюють ремонт дороги на Щербанюка. Розкажіть, будь ласка, з перших рук, що там відбувалося?

- Там нам з мешканцями, підприємцями та виконавцями вдалося за два дні перетворити розбиту вщент дорогу  на рівну, з новим покриттям, бордюрами і дорожньою розміткою. Мабуть, це рекорд України.

Важливі тут дві речі.

По-перше, мешканці навколишніх вулиць об’єднались, разом зі мною знайшли зацікавлених у відновленні дороги забудовників, охороняли техніку, забезпечували безпеку транспорту та людей, годували робочих. Так, я два дні майже прожила на Щербанюка, бо дехто дуже хотів, щоб у нас нічого не вийшло, але ми це зробили.

По-друге, ми повернули віру чернівчан в можливість позитивних змін, довели, що спільними зусиллями можна і гори звернути, і дорогу за два дні побудувати, а отже чернівчани тепер можуть не чекати, а об’єднуватись і робити дороги безпечними, я готова в цьому допомагати.

- Дехто називає такі дії спробою сподобатися людям перед виборами. Що ви на це скажете?

- Для мене головне – результат, а не процес. І про це говорить не тільки дорога на вулиці Щербанюка, але й мої звіти про роботу у парламенті. І оцінка незалежних від мене організацій, які неодноразово визнавали найефективнішим депутатом парламенту.

Я дякую багатьом відомим і визнаним в своїх областях людям, які позитивно оцінюють мою роботу народного депутата та визнають, що саме такі депутати потрібні в наступному скликанні. Так само, якщо підняти  інформацію про діяльність міжфракційного об’єднання «Буковина», яке я очолюю з 2015 року, то видно, що завдяки нашим зусиллям, Чернівецька область отримала 1 млрд грн на ремонт доріг та мільйони гривень на школи, дитячі садки.  

То ж якщо хотіти зробити свідомий вибір 21 липня, то розібратись можна.

Пам’ятаєте, як у «Маленькому принці»? Треба судити не за словами, а за справами.

ФАКТ

Незалежна громадська організація – Реанімаційний пакет реформ чотири рази за п`ять років визнавала Оксану Продан найефективнішим депутатом парламенту.  

Ще одна організація – ОПОРА – включила Оксану Продан у топ-5 депутатів за кількістю ухвалених законів.

 - Дехто каже, навіщо нам ті закони, нехай депутати роблять щось конкретно для нас. В результаті мажоритарні вибори часто перетворюються на фестиваль щедрості. Як цьому зарадити?

- Я розумію людей, бо багато з них відчувають несправедливість. Через низькі зарплати і пенсії. Через несправедливі суди. Через безкарність корупціонерів. Давайте говорити відверто: абсолютна більшість громадян України не відчувають себе комфортно у власній країні. Це велика біда і величезний виклик. Подивіться, скільки наших людей працює за кордоном. Як виживають люди старшого покоління.

Тому коли приходить час виборів, багато хто прагне отримати хоч якусь компенсацію за ту несправедливість, яку бачить щодня.

Бідність – страшна річ. Вона принижує і позбавляє майбутнього. Єдиний вихід з цієї ситуації – розвиток економіки. Коли люди заробляють, вони по-іншому дивляться на світ і сильніше контролюють владу. Недарма кажуть, що середній клас – фундамент демократії. Через це я так багато уваги приділяю розвитку економіки.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

Оксана Продан на зустрічі з мешканцями вулицями Щербанюка

- Що потрібно зробити, щоб ми почали наздоганяти Чехію, Польщу та інші країни-сусіди?

- Перш за все, дати можливість людям спокійно працювати. У нас талановитий народ і величезні ресурси, але мало перемог. Треба це змінювати. Я наполягатиму на ухваленні цілого пакету законів для розвитку підприємництва та економіки.

Це закон про зміну системи регулювання економіки, який допоможе посилити конкуренцію, створити нові робочі місця і знизити ціни.

Це закон про підвищення граничного обсягу доходів підприємців-спрощенців і закон про зниження штрафів для роботодавців, який підтримали місцеві ради по всій країні.

Це закон про посилення персональної відповідальності посадовців за штучне затягування видачі дозволів та інші.

Ці та інші ініціативи готові, їх підтримали експерти і вони підвищать доходи людей.

Окрему увагу я приділяю розвитку місцевого самоврядування і розвитку Чернівців. Про діяльність міжфракційного об’єднання «Буковина» вже згадувала, і воно продовжить свою роботу. Місту потрібні представники, які захищатимуть їх інтереси у Києві. Залучатиму кошти інвесторів. Ухвалюватиму закони, які наповнюватимуть місцеві бюджети.

Наведу конкретні приклади. Мені вдалося добитися, щоб кошти від ренти за спеціальне використання лісових ресурсів залишалися в громадах. Це 1 млрд грн додатково, які отримують громади по всій країні вже у цьому році.

Ще одна моя особиста перемога – скасування пільг зі сплати за землю для «Укрзалізниці», внаслідок чого місцеві бюджети додатково отримали 1,2 млрд грн!

І таких перемог було багато. 

ФАКТ

Оксана Продан підготувала 144 законопроекти, з них 34 було ухвалено, підтримані і тали частинами законів 597 моїх поправок.

Реалізувала декілька важливих проектів. Серед них:

- фінансування ремонту автошляхів на Буковині та в Карпатському Єврорегіоні;

- захист права власності шляхом ухвалення системного антирейдерського закону;

- спрощення експорту товарів та послуг національних виробників;

- створення європейської системи регулювання виробництва харчових продуктів;

- зниження ставки єдиного соціального внеску і збереження спрощеної системи оподаткування;

- введення персональної відповідальності фіскалів за шкоду, завдану платникам податків.

Моя мета  в парламенті наступного скликання як мажоритарника від міста Чернівці - зробити все, щоб наше місто реалізувало свій потенціал. Ми можемо з’єднати Чернівці зі світом, привести сюди великий бізнес, який вкладатиме кошти в інфраструктуру – дороги, тротуари та інші об’єкти. Потрібно лише бажання і спільні зусилля. Коли люди об’єднуються навколо однієї мети, вони обов’язково дають результат.

Нашим результатом будуть перемоги Чернівців і чернівчан.

Джерело: газета Погляд від 4 липня 2019 р. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

молодець. і це воне була депутатом списочником а не від міста ЧЕ.

питанн до педорука, чоловіче де ти був всі ці роки?

avatar

юра

04 липня 2019 20:12

КРАСУНЬКА!!!

avatar

05 липня 2019 12:55