Будівництво двох площ – Філармонії та Пресвятої Марії (Турецької криниці), пішохідна вулиця О.Кобилянської: Микола Федорук привітав чернівецьких архітекторів з професійним святом!

Будівництво двох площ – Філармонії та Пресвятої Марії (Турецької криниці), пішохідна вулиця О.Кобилянської: Микола Федорук привітав чернівецьких архітекторів з професійним святом!

01.07.2019, 18:44

Народний депутат України Микола Федорук привітав з Днем архітектури України.

- Наше затишне мальовниче старе місто якнайкраще демонструє майстерність архітекторів - величну красу чернівецьких вулиць, площ, культових споруд, - вважає Микола Федорук. 

- Дуже хочеться, щоб при розробці документації, визначенні території, розміщуючи будівництво житлово-цивільних, виробничих та інших об'єктів, формуючи містобудівні ансамблі і ландшафтні комплекси, зони відпочинку та оздоровлення населення - в нашому місті зберігалися пам'ятки архітектури і історії, аби Чернівці зберігало своє неповторне обличчя.

- Я теж причетний до цього свята, адже будучи мером міста ініціював та втілив у реальність два прекрасних проекти – будівництво двох площ – Філармонії та Пресвятої Марії (Турецької криниці). Детальніше про це розповім згодом.

- Зараз просто хочу привітати архітекторів з професійним святом! Натхнення вам, вдалих нових проектів, вдячності від людей і міцного здоров’я!

1


КОМЕНТАРІ (4)

  Чому архітектори приступаючи до реконструкції площі у 2006 році не вивчали історію площі Пресвятої Марії ? При Австрії площа називалась Marien Platz, тому що там була  Князівська церква Успіння Пресвятої Богородиці (де тепер фонтан). Криниця називалась теж Князівською. Про це написав  історик Кайндль в книзі "Історія Чернівців",1908 рік.  Вже пізніше криниця стала називатись турецькою.

Якби Федорук і архітектори  прочитали Кайндля, подивились архіви, то площу не назвали б  у 2008 році  на честь криниці.

Турецької площі в Чернівцях ніколи не було. Тільки при Федорукові.

avatar

Ігор

01 липня 2019 23:16

Читаю вітання Миколи Федорука під завивання перфоратора в підвалі під нашою квартирою, який по закону є власністю всіх мешканців нашого будинку. Але "з благословення" міського голови М. Федорука тисячі таких підвалів продані ділкам хабарниками з його чиновницької команди. Що переважає в його словах - правда чи брехня?   

avatar

В. Козьмик

02 липня 2019 10:16

Якщо голий плац - площа Філармонії, та розбита-розхлябана площа чи то криниці, чи то Марії - з точки зору Федорука є шедеврами, то мені його щиро шкода(((( 

avatar

Чернівчанка

04 липня 2019 22:22

Спадок від Федорука: закриті промислові підприємства, місто біля ринку "Калина" та інших базарчиків, власний "Добробут", роздовбані дороги та тротуари, зруйноване ЖКГ,  транспортний глухий кут...І він ще має совість знову пхатись до влади!

avatar

Міша

05 липня 2019 09:24