Питання переголосування на дільниці Білика, де купували  голоси виборців, розглянуть у комітетах Верховної Ради

Питання переголосування на дільниці Білика, де купували голоси виборців, розглянуть у комітетах Верховної Ради

19.11.2015, 19:47

Народні депутати України Максим Бурбак і Микола Федорук пояснили, яким чином можуть розвиватися події  на дільниці, на якій переміг кандидат Ростислав Білик, що згодом подався в біга.

-          Обов’язково завітаю на Комітет Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, який очолює Руслан Князевич. Завітаю з оригіналами протоколів, які засвідчують те, як по-різному голосували виборці на цій проблемній дільниці у першому і другому турі виборів мера. І запитаю, а що ми як законодавці повинні зробити в цьому випадку, коли ми бачимо, що були засуджені люди, що є кандидат, який десь сховався і якого ніхто не може знайти. То що він є депутатом чи як? Згідно з законом, він може бути у цьому статусі кандидата у депутати, який перебуває під слідством, поки його не осудять. А я вважаю, що тут суттєво було спотворено результати виборів. Тому логічно проводити переголосування по цій виборчій дільниці. І тоді подивимося, який буде розклад у Чернівецькій міській раді. Але це вже питання відповідного Комітету Верховної Ради України. У будь-якому разі, я свою позицію доповім, - пообіцяв Максим Бурбак.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білика сховали, щоб він не назвав замовників масового підкупу виборців у Чернівцях, бо ниточки йдуть далеко на гору - Бурбак (ВІДЕО)

Слідство не знає, чи Білика, який подався у біга, позбавлять депутатського мандата, а вибори оголосять недійсними (+2 відео)

Михайлішин поскаржився Гройсману на Бурбака, а той іронізує з цього приводу

Студенти, які брали гроші за позначку в бюлетені, проходять лише як свідки

У Чернівцях міліція оголосила в розшук кандидата в депутати Білика, якого підозрюють у підкупі виборців

Позицію колеги підтримав народний депутат України Микола Федорук

-          Ми будемо радитися і в нашому комітеті (Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. - ред.), як поступити далі  в цій ситуації. Це має бути колегіальне рішення законодавця.  Ніяке це не політичне переслідування. Якщо людина не відчуває свою вину вона ніколи не буде тікати. Можливо вперше публічно приведу приклад зі своєї історії. 2011 року після відомих подій була відкрита кримінальна справа по факту з приводу будівництва другої гілки газогону в Чернівцях. І мені телефонували різні доброзичливці і добрі і, мабуть, не дуже, які радили мені, щоб я тікав з міста. На що я їм відповів, що не бачу підстав тікати з міста. Бо не бачу за собою ніякою вини. Якщо людина невинна нема чого їй тікати. Оце відповідь на всі стєнанія які лунають від однієї з груп в нашому місті. За все треба відповідати!

1