Білика сховали, щоб він не назвав замовників масового підкупу виборців у Чернівцях, бо ниточки йдуть далеко на гору - Бурбак (ВІДЕО)

Білика сховали, щоб він не назвав замовників масового підкупу виборців у Чернівцях, бо ниточки йдуть далеко на гору - Бурбак (ВІДЕО)

19.11.2015, 17:51

ГМ «Опора» з'ясувала: результати на дільницях, де раніше підкуповували студентів, в другому турі сильно відрізняються.

Народний депутат України Максим Бурбак висловив своє розчарування щодо нещодавнього підкупу виборців на місцевих виборах у Чернівцях. «Прикро, що люди, які організовували скупку голосів, були студенти юридичного факультету, який я закінчував. Тож, я б не хотів, щоб майбутні судді, правоохоронці, прокурори та адвокати були людьми, які скуповують голоси, як худобу, які свідомо йдуть на порушення чинного законодавства, - сказав депутат. - Такими діями, ті, що організовували підкуп, та ті, хто продали свій голос - зрадили колег, які стояли на Майдані та відстоювали євроінтеграцію України», - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особи, що допомагали фальшувати вибори у Чернівцях, понесли справедливе покарання, - Бурбак

Народний депутат з Буковини готовий на громадських засадах допомогти Генпрокуратурі вручити повістку Папієву

Максим Бурбак продемонстрував результати виборів «студентської» дільниці: зокрема під час першого туру місцевих виборів кандидат, 25 жовтня на посаду мера міста від партії «Рідне місто» Віталій Михайлішин набрав 257 голосів, а діючий голова міської ради Олексій Каспрук – всього 197.

«Після цих подій, які сколихнули місто, результати другого туру на цій дільниці Каспрук – 278, Михайлішин – 125», - поділився М. Бурбак.

Наразі кандидат, який не переміг - Віталій Михайлішин - попередив Максима Бурбака, що подасть на нього скаргу до Верховної Ради. На що той відповів, що візьме протоколи із дільниці, де відбулися порушення, де студентам винесений вирок, а кандидата на посаду депутата міськради Ростислава Білика оголошено в розшук. Також депутат звернеться до представника Президента України у Верховній Раді Руслана Князевича.

«Я вважаю, що суттєво спотворено результати виборів і логічно було б проводити переголосування по цій виборчій дільниці і тоді подивимось, який буде склад у Чернівецькій міській раді. Справу буде закінчено тоді, коли буде засуджений організатор», - зауважив нардеп.

Насамкінець він висловив побажання, що після того, як знайдуть Ростислава Білика, варто було аби він, на відкритому процесі назвав дійсних замовників даного злочину.

Джерело: http://chv.tv/

 
Відео з сайту chv.tv
1