Перший 'норвезький' міст встановлять на Буковині за сотні кілометрів від деокупованих територій: Заремський не даремно старався і запрошує 12 березня буковинців на бесіду (ФОТО)

Перший "норвезький" міст встановлять на Буковині за сотні кілометрів від деокупованих територій: Заремський не даремно старався і запрошує 12 березня буковинців на бесіду (ФОТО)

11.03.2023, 17:59

В Чернівецькій області почали монтаж першого з переданих Норвегією тимчасових мостів, які раніше обіцяли встановити на деокупованих територіях замість зруйнованих під час повномасштабного російського вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заремський домовився з Кубраковим про тимчасову переправу, відновлення робіт з будівництва моста в с. Глиниця та інші важливі для 202 округу речі

Відновити  демонтований міст у Глиниці  в рамках програми з відбудови мостів зруйнованих бойовими діями нардеп Заремський просив уряд вже у червні 2022 року.  Текст відповідного зверення на ім'я прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля опублікував народний депутат України Максим Заремський. 

Як повідомляють у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури, яке замінило собою Держагентство інфраструктурних проєктів і Держагентство автомобільних доріг, переправу облаштовують у селі Глиниця на дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени з під'їздом до пункту пропуску "Вадул-Сірет".

"Переправа від норвезьких партнерів допоможе поліпшити автомобільне сполучення між Україною та Румунією у Чернівецькій області. Це переправа типу acrow/bailey, яка підходять для пересування важких транспортних засобів", - вказують у відомстві.

Там зазначають, що старий міст через Прут на дорозі Т-26-07 був визнаний аварійним, наприкінці 2021 року його демонтували, а "ремонт споруди було призупинено" через повномасштабне вторгнення РФ до України.

"З металевих конструкцій фахівці скомбінують 120-метрову переправу. Сьогодні розпочато підготовчі роботи з влаштування підходів до тимчасового мосту. Плануємо швидко змонтувати міст, аби покращити транспортне сполучення між населеними пунктами області і забезпечити ще один транспортний коридор до кордону з ЄС", - йдеться в повідомленні.

Фото: Агентство відновлення
Фото: Агентство відновлення

Фото: Агентство відновлення

Вказано, що тимчасовий міст стоятиме, допоки триватимуть ремонтно-будівельні роботи на основному мості через Прут. Зараз же, як зазначено, триває "корегування проєктно-кошторисної документації капітального ремонту" основного моста.

Народний депутат України Максим Заремський упродовж багатьох місяців оббивав пороги різних державних органів, де лобіював це рішення.  

Запрошую долучитись бажаючих на чергову зустріч щодо ситуації по тимчасовій переправі, обговорити роботи, які вже розпочались та подальші кроки, які будуть для того, щоб спільно відстояти завершення робіт та будівництво нового мосту в с. Глиниця! Прохання поширити

На зображенні може бути: текст

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Заремський, як новітній Кобилиця, збирав сьогодні підписи до Зеленського за будівництво нового моста у Глиниці, замість зруйнованого за часів Осачука

Не переходами єдиними: Заремський сподівається від Запаранюка покарання винних за руйнування скандального мосту у Глиниці і сприяння у його відновленні (+ВІДЕО)

Неправильні підготовчі дії до ремонту моста у Глиниці зашкодили рейтингу Зеленського, - "Слуга народу" Заремський

На Буковині демонтований міст у Глиниці просять відновити в рамках програми з відбудови мостів зруйнованих бойовими діями

Нагадаємо, що Норвегія подарувала Україні в якості гуманітарної допомоги 10 тимчасових мостових конструкції. Перша партія прибула в Україну 11 січня.

Як кажуть зараз в Агентстві відновлення, після того, як українські фахівці вивчили тонкощі монтажу конструкцій, воно "розподілило мости на ділянки державних доріг, де терміново потрібно поліпшити проїзд". Про постраждалі від війни території наразі відомство вже не згадує.

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1