Нардеп Заремський, як новітній Кобилиця, збирав сьогодні підписи до Зеленського за будівництво нового моста у Глиниці, замість зруйнованого за часів Осачука

Нардеп Заремський, як новітній Кобилиця, збирав сьогодні підписи до Зеленського за будівництво нового моста у Глиниці, замість зруйнованого за часів Осачука

17.01.2023, 23:29
Сьогодні, 17.01.23 р., народний депутат України Максим Заремський вчергове зустрівся з жителями с. Глиниця та ближніх сіл, щоб спільно звернутися до прем’єр-міністра України  Дениса Шмигаля щодо повноцінного фінансування та відновлення робіт в 2023 році по БУДІВНИЦТВУ нового мосту.
 
- Більше року триває моя боротьба за справедливість та відновлення мосту в с. Глиниця, - нагадав Максим Заремський. -  Від самого початку, ще до його руйнування був проти цього і спільно з людьми та активістами виступав за будівництво нового паралельно з тим, що був, без руйнування того, що був. Але горе-чиновники вирішили по-іншому і без будь-яких сумнівів зробили свою брудну справу, але справедливість прийде і за ними. Мені душе шкода, що через неправильні підготовчі дії, проведення робіт відповідальних - рейтинг Президента страждає, а так немає бути!
 
- Зараз потрібно зробити все можливе, щоб міст був! Тому мова  не про якийсь там ремонт, а про будівництво нового моста. Так як через неправомірні дії, міст, що був, повністю зруйнували. Надія є і роботи можуть розпочатись вже в кінці січня цього року. Головне, щоб ці анонсовані роботи не були просто показовими і техніка пару днів попрацювала для вигляду і далі все зупинилось!
 
Під час зустрічі відбувся збір підписів до підготовленого чергового депутатського звернення щодо ситуації з мостом та направлення його на Офіс Президента та інші структури для реагування.
 
Парламентар також запропонував створити відповідну робочу групу, куди включати всіх представників, які мають бути задіяні до вирішення питання та які будуть інформувати людей що і на якому етапі відбувається!
 
 
ДОВІДКОВО:
 
На початку січня 2022 року тимчасову переправу в с. Глиниця підтопило у зв'язку з різким підйомом води у річці Прут і в майбутньому ця ситуація може багато раз повторюватись. Зараз знову часто звучить інформація щодо мосту від різних політичних сил та в засобах масової інформації. Звісно, що дана ситуація викликає занепокоєння у багатьох. Це питання на контролі у народного депутата Максима Заремського, який розуміє, що проблема буде "відгукуватись" доти, допоки не завершиться будівництво нового моста.
 
 
 ІСТОРИЧНА ДОВІДКА:
 
Лук’ян Кобилиця народився у сім’ї кріпака в 1812 р. в с. Путилові (зараз Чернівецька область).

У 1830-і роки він обирається від рідного села уповноваженим для ведення справ з представниками австрійської влади. Переконавшись, що шляхом переговорів відстояти селянські інтереси неможливо, Кобилиця в 1843 році очолив об’єднання з 16 сіл Буковини, і перейшов до рішучих дій. Його загони виганяли зі своєї території представників державної адміністрації, громили поміщицькі господарства, скасували панщину, вимагали переходу кріпаків на становище державних селян.

Це повстання було придушене надісланими військами в 1844 році, 220 його учасників були засуджені до прочуханки, а сам Л. Кобилиця арештований і засуджений.

У 1848 році, під час Австрійської революції, селяни Буковини вибирають Л. Кобилицю в австрійський парламент, де він приєднується до депутатів-демократів, які вимагали скасування абсолютизму і кріпосного права в Австрії. Після поразки революційного руху Л. Кобилиця повертається на Буковину, і в тому ж 1848 року організовує збройний загін з селян, що діяв аж до літа 1849 і нападав на володіння поміщиків і органи австрійської влади.

Влітку 1849 р. селянська боротьба на Буковині пішла на спад. Лук’ян Кобилиця перейшов на нелегальне становище, довго переховувався від переслідувань. У квітні 1850 р. поліція його заарештувала.

Після жорстоких тортур Лук’ян Кобилиця важко захворів. Уряд заслав його на поселення в м. Гуралу-Мору (нині республіка Румунія), де він і помер 12 жовтня 1851 року.

Джерело: https://dovidka.biz.ua/luk-yan-kobilitsya-korotka-biografiya-ta-tsikavi-fakti


Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1