Не переходами єдиними: Заремський сподівається від Запаранюка покарання винних за руйнування скандального мосту у Глиниці  і сприяння у його відновленні (+ВІДЕО)

Не переходами єдиними: Заремський сподівається від Запаранюка покарання винних за руйнування скандального мосту у Глиниці і сприяння у його відновленні (+ВІДЕО)

06.08.2022, 19:49

Народний депутат України Максим Заремський зустрівся із буковинцями, які спільно прагнуть відновити міст у Глиниці.

 Парламентар повторно направив депутатське звернення новому керівнику Чернівецької ВЦА щодо сприяння крайової влади у відновленні робіт з реконструкції мосту в с. Глиниця. Повторне депутатське звернення від народного депутата України від Чернівецької області адресовано також міністру інфраструктури України.

- Сподіваюся, що новий керівник області вживе всіх необхідних заходів, щоби  ситуація навколо скандального мосту у Глиниці була виправлена, а всім діям була дана відповідна правова оцінка... Ситуація дуже плачевна. Мені прикро від того, що коли сам намагаєшся усіляко розвивати округ, залучати сюди потрібні кошти, а хтось робить таку біду і залишається непокараним. Продовжує працювати на посаді, а так не повинно бути...

- Коли розпочинали ремонтні роботи, потрібно було в першу чергу подумати про тимчасову переправу. Я про це неодноразово НАГОЛОШУВАВ та звертався до головного розпорядника коштів... Чому не можна було спочатку зробити переправу, а потім розбирати старий міст. Ні, за одни день хтось дав команду і мст розібрали. А куди поділося залізо? Що це, як не безвідповідальність, і не халатність відповідальних посадовців?  Мені дуже шкода, що через неправильні підготовчі дії, проведення відповідних робіт - рейтинг Президента страждає, а так немає бути! Закликаю всіх до співпраці заради добробуту ЛЮДЕЙ!

- Направив депутатське звернення новому керівнику Чернівецької ВЦА щодо сприяння у відновленні робіт по реконструкції мосту в с. Глиниця, - повідомив Максим Заремський. - Це питання контролюю, адже добре розумію, що проблема буде "відгукуватись" доти, допоки не завершиться будівництво нового моста. Можливо, одну з тридцяти шести понтонних переправ, які Україна отримала в допомогу від Франції, розгорнути у нас. До повного відновлення мосту у Глиниці. Кошти на ремонт йшли через обласний бюджет. Тому я також сподіваюся, що новий начальник Чернівецької ОВА докладе максимум зусиль, щоби навіть в умовах воєнного стану реалізація цього проєкту не припинялася і міст було відновлено. 

 ДОВІДКОВО:  

Чи потрібно було ремонтувати глиницький міст? Так, звичайно! Він вже сам по собі розпадався, був аварійно-небезпечний. Об’єкт був збудований ще у 1959 році і лише 1982-му - реконструйований. Міст потребував капітального відновлення, адже термін його експлуатації давно вичерпано.

 Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво" міст через річку Прут запланували нарешті капітально відремонтувати. І зробити це мали уперше за 39 років.  Під час виконання ремонтних робіт планувалося розширити проїзну і пішохідну частини, встановити сучасне бар’єрне і перильне огородження тощо. 

Починаючи з вересня 2021 року Максим Заремський, як депутат Верховної Ради України від округу, на території якого знаходиться даний об'єкт, неодноразово зустрічався з місцевими жителями, активістами, представниками влади різних рівнів. Метою таких зустрічей було зменшення соціальної напруги в разі закриття моста. Активно діяти парламентар почав ще до початку будівельних робіт та фактичного руйнування старого мосту.

Тим часом, ігноруючи повноваження окремих керівників та представників влади, їхню роль у всіх цих процесах, навколо ремонту мосту розпочалися політичні маніпуляції. Неправда та відверта брехня посилилися у січні цього року, коли через різкий підйом води у річці Прут тимчасову переправу в с. Глиниця підтопило.  Зараз від різних політичних сил та в засобах масової інформації знову звучить інформація щодо мосту. Звісно, що дана ситуація у багатьох викликає занепокоєння. 
 
З метою запобігання поширенню неправдивої інформації, Максим Заремський вкотре наголошує, що його дії, як депутата ВР України, та обов'язки керівників, посадових осіб, які безпосередньо відповідають за розробку документації, здійснення фінансування, проведення підготовчих заходів, виконання самих робіт та забезпечення позитивної реалізації об’єкту тощо, повинні були правдиво розмежовані. 
 
Для забезпечення якісного результату, переконаний народний депутат Максим Заремський, потрібна співпраця усіх представників - це ідеальний варіант. Але давайте будемо чесними, він не завжди реальний, бо для деяких - політика і піар - вагоміші, ніж конкретна допомога людям. Водночас сам парламентар завжди відкрито пише про кошти, які виділяються для тієї чи іншої громади на його окрузі, і відкрито звітує про завершення робіт.
 
Зараз Максим Заремський вкотре звернувся до нового керівника Чернівецької ВЦА Руслана Запаранюка та до міністра інфраструктури України щодо сприяння у відновленні робіт з реконструкції мосту в с. Глиниця.
 
 
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1