Хочуть просто побачити, обійняти дерево: на Буковині туристи з інших регіонів просять показати їм бук

Хочуть просто побачити, обійняти дерево: на Буковині туристи з інших регіонів просять показати їм бук

12.06.2023, 10:58

Про те, як змінювалися запити внутрішніх туристів після початку повномасштабного російського вторгнення та якими стали ці туристи, розповів екскурсовод, член ГО «Гільдії Гідів» Ярослав Адамчук, відомий як автор тематичних екскурсій – пан Ярко.

«Нещодавно я проводив безкоштовну збірну дитячу екскурсію. І там були люди з Криму, які жили в Ірпені після 2014 року. Зараз вони у нас живуть із двома дітками. І в людей запити досить незвичні як для нас. Вони, наприклад, попросили мене показати їм бук, дерево. Адже Буковина – це буковий регіон. І для наших людей це точно не відкриття. А вони хочуть просто побачити, обійняти це дерево. Тож ми організували їм таку можливість», – розповів екскурсовод.

Віталій Олійник, Чернівці

Джерело: https://www.ukrinform.ua/ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І тоді не нарікайте, що вас не попереджали: не чіпайте бодай дерева і парки!

Але за що карали чернівчан? (книжковий BukNews)

 

У Чернівцях безліч недоведених до пуття громадських локацій, занедбаних площ і закинутих просторів, але тут вперто закладають нові у парках

Фото ілюстративне з відкритих джерел

ДОВІДКОВО:

  І справа, звісно, не в тому, що все життя буковинців з давніх-давен якнайтісніше пов'язане саме з деревами. Зрештою, хіба навіть головний топонім краю не бере свій початок від назви дерева-тотема? У язичницькі часи, наприклад, старі буки на нашій території зрубували тільки з дозволу волхвів, а молодому дереву, особливо дуплястому, годилося хіба що поклонятися. Присутність у буковому листі такого рослинного пігменту, як антоціан, надає йому багряного забарвлення – кольору візантійських імператорів. 

 

1