Чернівці платять штрафи, бо Каспрук, Продан, Клічук не використовували кошти міжнародного кредиту на ремонт водогону, - джерело

Чернівці платять штрафи, бо Каспрук, Продан, Клічук не використовували кошти міжнародного кредиту на ремонт водогону, - джерело

27.07.2021, 12:32

Чернівці втрачають можливості модернізувавти міський водогін коштом німецького банку KFW. Про це в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА заявив народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«І Олексій Каспрук, і Василь Продан, і весь попередній склад міської ради повинні були зробити все, щоб реалізувати той кредит він німецького банку KFW, який був прогарантований державним бюджетом, – зазначив політик. – Це було ухвалено на засіданні Кабміну, а потім ратифіковано у Верховній раді. Ми його ратифікували в раді ще у 2015 році. Що заважало до цього часу використати цю можливість? Чому не поміняли труби, електродвигуни?

Це згаяний час. Відповідальні за це особи вже в новому складі міської ради критикують нову міську владу. Але нам з вами від цього не легше. Чернівці платять відсотки за те, що не використовується міжнароднийкредит. Зараз уже майже серпень. Поки відбудуться тендери, ми зайдемо в осінь. І як тоді розкопувати все місто?

Мене бентежать заяви на кшталт «хочете, щоб була вода, чекайте півроку або рік». Шановні, вас обирали для того, щоб ви забезпечували людям комфорт і всі технічні роботи чернівчанам не заважали!

Міському голові разом з начальником Водоканалу треба вийти і публічно презентувати чіткий план дій щодо відновлення стабільного водопостачання в місто», - наголосив політик. 

За матеріалами ТВА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредит на реконструкцію водопровідних мереж у Чернівцях дасть Київ, а за німецький місту доведеться заплатити штраф

Клічук не знає, чому Каспрук і Продан завалили заміну водопровідних труб, яка повинна була розпочатися ще минулого року

 Затримка модернізації Чернівціводоканалу коштуватиме чернівчанам додатково ще майже 7 млн грн в тарифі на воду і, можливо, стільки ж з бюджету міста

Поточні витрати водоканалу, які вкотре покриють з кишені чернівчан, у п'ять разів більші, ніж коштує поміняти ділянку труби, щоб місто не сиділо без води

Не минуло й десяти років: Чернівці оберуть консультанта на міжнародному тендері для наступних етапів модернізації водного господарства

Не минуло й десяти років: Чернівці отримали 1,25 мільйона євро для розробки проєкту модернізації системи водовідведення

Водночас заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк, розповів про зустріч з директором та представниками ізраїльської фірми "BERMAD".

- Ми не полишаємо проблемне питання чернівецького водопостачання. Обладнання цієї фірми дозволило запустити водогін з першого разу, і місто звернулось до фахівців не тільки за порадами, а й за комплексним рішенням.
 
- На зустрічі було обговорено подальший план розвитку співпраці, презентоване обладнання, яке можна використати на проблемних ділянках водогону та мереж міста.
 
- Крім того, разом з спеціалістами КП "Чернівціводоканал" продовжили спілкування вже по окремих ділянках водопровідних мереж, які потребують конкретних рішень. 
1