Не минуло й десяти років:  Чернівці оберуть консультанта на міжнародному тендері  для  наступних етапів модернізації водного господарства

Не минуло й десяти років: Чернівці оберуть консультанта на міжнародному тендері для наступних етапів модернізації водного господарства

16.01.2020, 13:25

До кінця січня поточного року очікується оголошення про передкваліфікаційний відбір підрядних організацій для реалізації заходів проекту «Консультаційні послуги для «Програми  модернізації та реконструкції муніципальної інфраструктури м. Чернівці – Україна (Супровідний захід для проекту «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, Стадія 1»)».

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

У рамках робочої місії німецького державного банку розвитку (KfW) у складі Анни Ширмер, старшого проектного менеджера (LEd 4) з міського та регіонального розвитку по Східній Європі, Кавказу та Центральній Азії; Дітера Якоба, інженера (LEd 4) з міського та регіонального розвитку по Східній Європі, Кавказу та Центральній Азії; Віталія Шмеріги, проектного координатора KfW в Україні та Штефана Мешке, тендерного агента, інженера, відбулася зустріч із Чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не минуло й десяти років: Чернівці отримали 1,25 мільйона євро для розробки проєкту модернізації системи водовідведення

Під час зустрічі обговорено стан підготовки Стадій 2 та 3 проекту «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці» та узгоджено остаточну редакцію тендерної документації для проведення другого етапу міжнародного тендеру з визначення консультанта.

Також, було зазначено, що в рамках впровадження проекту «Консультаційні послуги для «Програми  модернізації та реконструкції муніципальної інфраструктури м. Чернівці – Україна (Супровідний захід для проекту «Проект муніципального водного господарства м. Чернівці, Стадія 1»)» до кінця січня поточного року очікується оголошення про передкваліфікаційний відбір підрядних організацій для реалізації заходів проекту.

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук та старший проектний менеджер KfW Анна Ширмер заявили про готовність щодо роботи над другою та третьою стадіями проекту, а також визначили спільні наступні кроки. Крім того, сторони сторони обговорювали можливу співпрацю у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Довідка

Проект модернізації водопостачання Чернівців, який реалізується за кредит німецького державного банку розвитку (KfW) під гарантії уряду України, передбачає реконструкції водозаборів, станції водоочистки, резервуарів питної води, заміну аварійних ділянок Дністровського водогону та розподільчих водопровідних мереж, модернізацію насосного обладнання, зонування тиску, низку заходів з оптимізації управлінських процесів на КП «Чернівціводоканал».

1