Бурбак вимагає від газових аферистів Фірташа з «Чернівцігазу» не клеїти дурня, а повернути людям видурені гроші

Бурбак вимагає від газових аферистів Фірташа з «Чернівцігазу» не клеїти дурня, а повернути людям видурені гроші

02.04.2019, 12:24

Народний депутат України Максим Бурбак вимагає, щоб облгази, які запустили взимку свою аферу з додатковими платіжками, повернутил громадянам видурені у них гроші. Народний фронт домігся покарання газових монополістів за незаконні донарахування у платіжках, проте фракція вимагає жорсткіших штрафних санкцій для облгазів. 

- Газовики Фірташа заявляють про політичні замовлення. Ну що ще можна заявити в день сміху або день дурня? Вони намагались пошити в дурні українців, коли запустили взимку свою аферу з додатковими платіжками. Штраф у 850 тисяч гривень для них завеликий. Ну оце точно розсмішили. А якщо серйозно, то штраф мав би бути жорсткішим, аж до 10% виручки за річний період. Ще й видурені кошти повинні людям повернути!!! - заявив Максим Бурбак. 

Водночас у ПАТ “Харківміськгаз”, діяльність якого перевіряли через скаргу громадянина, визнали, що незаконні донарахування у платіжках були прикрим непорозумінням і зобов’язалися виправити їх самостійно.

Переконаний, що це найкращий спосіб газових монополістів уникнути штрафів. Але донараховані платежі обдуреним абонентам треба повернути. Це справедливо. А от "Чернівціоблгаз" у нас вочевидь факультативно займається і політичною діяльністю. І для них поняття справедливісті і законності має ознаки політичного переслідування. Нічого особистого, але ви надурили людей, визнайте і поверніть людям гроші.

Це маленька, але важлива перемога! Спрацювали всі виступи на погоджувальних радах, з трибуни парламенту, в різних ефірах!, - наголосив він. "Народний фронт" послідовно відстоює інтереси наших громадян в боротьбі з газовими монополістами. Несправедливо нараховані платежі повинні бути скасовані, а вже переплачені абонентами гроші повинні бути зараховані в наступних платіжках", - підкреслив Максим Бурбак.

- Газова афера Фірташа буде зупинена. І ці штрафи я вважаю незначними. Вимагаю більш жорстокого покарання аферистів!, - резюмував він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині поштарі остерігаються розносити несправедливі донараховані облгазом Фірташа платіжки, бо у споживачів від них зашкалює цукор

Чернівецький облгаз оштрафували на 850 тис. грн.: Горда скликає прес-конференцію на День дурня

У Вікнянській ОТГ Бурбака запитали про повернення громаді розподільчих газогонів, які збудовані за кошти людей

НКРЕ виявила порушення в Чернівцігазі

Нагадаємо, ПАТ «Чернівцігаз» не погоджується з рішенням НКРЕКП про накладання штрафу через приведення до стандартних умов. Вбачає в діях держрегулятора політичну вмотивованість та дискримінацію споживачів газу. Відтак, компанія оскаржувати в суді це рішення як таке, що суперечить нормам законодавства України, навіть попри погрози НКРЕКП про затягування перегляду тарифу для газорозподільної компанії. Про це під час прес-конференції у Чернівцях заявив голова Правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда.

  ДОВІДКА

 Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8 788 км. газопроводів. У 2018 році підприємство протранспортувало близько 367,5 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1200 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Шахраї вони і є шахраї...  Газовики звикли жити на широку ногу, а тепер вони стали звичайним збитковим підприємством, як і 70%  нашої економіки.  А хочеться шикувати...

Тому і вигадують різні способи, як залізти в кишеню до людей...

avatar

гість

05 квітня 2019 10:45