На Буковині поштарі остерігаються розносити несправедливі донараховані облгазом Фірташа платіжки, бо у споживачів від них зашкалює цукор

На Буковині поштарі остерігаються розносити несправедливі донараховані облгазом Фірташа платіжки, бо у споживачів від них зашкалює цукор

29.03.2019, 21:48

Народний депутат України Максим Бурбак бере участь у зборах, на яких  сільські голи звітують про свою роботу.  Парламентар також доповідає громадам про зроблене на виборчому окрузі.   

- Присутній на звіті голови Зарожанської сільради Хотинського району. Розпочали збори з вшанування пам'яті загиблого земляка Леоніда Дергача, якому 23 березня мало б виповнитись 40 років. Вічна пам'ять Герою, - розповів Максим Бурбак. 

- Звіт голови насичений інформацією. До речі, разом з головою ОТГ перед мешканцями Зарожан звітує і голова Хотинської РДА Петро Допіряк. Відзначу, що голови використовують візуальну інформацію для звітів. Це зрозуміліше для людей. Наприклад, за два останні роки при підтримці Уряду, вдалося залучити понад 3 млн гривень на капітальний ремонт місцевого загальноосвітнього навчального закладу. 

- Звітувати перед громадою - це обов’язок влади. Розповідати про свою роботу, визнавати свої помилки, ділитися планами і прислуховуватись до побажань і намірів людей. Пояснювати суть реформ в нашій державі. Така синергія матиме набагато кращий результат.

Родзинкою тижня звітів стала зустріч з громадою Шубранця Заставнівського району.

- Так як в сільраді обладнали виборчу дільницю, то зібралися в школі. Казкові декорації на шкільних стінах настрій людей не пом'якшили. Та й я ніколи не розповідатиму "казки" людям. Дискусія видалась гарячою. Основне питання: несправедливі донараховані платіжки облгазом Фірташа. Поштарка скаржиться, що совість не дозволяє розносити такі платіжки, адже цукор у людей зашкалює після їх отримання. Вчергове закликав громадян не вестись на закиди газових аферистів. Платити лише по показникам лічильника. Все інше афера газових монополістів. 

Народний депутат України Максим Бурбак також прокоментував повідомлення про те, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала Чернівцігаз, Львівгаз та Чернігівгаз і зобов'язала їх зробити перерахунок усім споживачам до 18 квітня. 

- Це маленька, але важлива перемога! Спрацювали всі виступи на погоджувальних радах, з трибуни парламенту, в різних ефірах! Народний Фронт послідовно відстоює інтереси наших громадян в боротьбі з газовими монополістами. Несправедливо нараховані платежі повинні бути скасовані, а вже переплачені абонентами гроші повинні бути зараховані в наступних платіжках. Газова афера Фірташа буде зупинена. І ці штрафи я вважаю незначними. Вимагаю більш жорстокого покарання аферистів!

- Ну і трохи позитиву. Перша зустріч за робочий тиждень в теплій залі. Тому що за підтримки коаліційного Уряду залучили понад 3,5 млн гривень на утеплення та новий дах навчального закладу. Гарний і продуктивний тиждень в окрузі. З нетерпінням чекаю понеділка ! - сказав Максим Бурбак. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

       Дії НКРЕКП щодо перевірок та накладання штрафу є політично вмотивованими і спрямовані проти завершення європейських реформ на ринку газу, - вважає голова Правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда і запрошує журналістів на прес-конференцію. 

На прес-конференції розглядатимуться наступні питання:

 

1.     Рішення НКРЕКП про накладання штрафу суперечить нормам законодавства України.

2.     Дії держрегулятора дискримінаційні щодо буковинців, в яких встановлені загальнобудинкові лічильники та лічильники з приведенням газу до стандартних умов.

3.     Розрахунки в енергетичних одиницях. Чому переходу так і не відбулося, і кому це вигідно?

4.     Тарифи та штрафи. Навіщо НКРЕКП погіршує фінансовий стан операторів ГРМ?

5.     Оскарження рішення.

6.     Маніпуляції та погрози дежрегулятора: розгляд позовів вплине на розгляд тарифу.

На прес-конференції розглядатимуться наступні питання:

2.     Дії держрегулятора дискримінаційні щодо буковинців, в яких встановлені загальнобудинкові лічильники та лічильники з приведенням газу до стандартних умов.

     УЖЕ БОЛЕЕ 2-х ЛЕТ БУКОВИНЦЫ, КОТОРЫЕ ОПЛАЧИВАЮТ ПО ПОКАЗАНИЯМ ОБЩЕДОМОВЫХ СЧЁТЧИКОВ (ЗБВОГНАХОДЯТСЯ В ДИСКРИМИНАЦИОННЫХ (НЕРАВНЫХ!) УСЛОВИЯХ ПО ОТНОШЕНИЮ К ТЕМ, КТО ОПЛАЧИВАЕТ ПО ИНДИВИДУАЛЬНОМУ СЧЁТЧИКУ ИЛИ ПО НОРМАМ КМУ!!! ЭТО ЯВЛЯЕТСЯ ГРУБЕЙШИМ НАРУШЕНИЕМ ЦЕЛОГО РЯДА НОРМАТИВНЫХ АКТОВ УКРАИНЫ! 

     УЖЕ 4 МЕСЯЦА, именно по выше указанной причине, Черновицкий СУД РАССМАТРИВАЕТ ГРУППОВОЙ ПОЗОВ (26 ПОЗЫВАЧИВ). И ОТВЕТЧИКОМ, КСТАТИ, ЯВЛЯЕТСЯ В. ГОРДА. Его адвокат системно НЕ ЯВЛЯЕТСЯ НА СУДЕБНЫЕ ЗАСЕДАНИЯ! Близится финал и уловки газовиков ЛИШЬ УВЕЛИЧИВАЮТ ШАНС НА СУДЕБНУЮ ПОБЕДУ ПОЗЫВАЧИВ! 

               И о судебном процессе против газовиков –

       Следующее (10-е) судебное заседание назначено на 11 апреля, начало в 15:00. Возможно оно будет завершающим. В крайнем случае, НА СЛЕДУЮЩЕМ БУДЕТ ПОСТАВЛЕНА ТОЧКА!

       Приглашаем всех небайдужих в Первомайский р-ный суд. главенствующий судья Нестеренко Е. В., 26 позывачив, защитник (представитель) истцов Геков Г. А.).

 

         Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54

avatar

Правозащитник

29 березня 2019 22:12