Чернівецький облгаз оштрафували на 850 тис. грн.: Горда скликає прес-конференцію на День дурня

Чернівецький облгаз оштрафували на 850 тис. грн.: Горда скликає прес-конференцію на День дурня

29.03.2019, 16:16

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала 3 облгази та зобов'язала їх зробити перерахунок усім споживачам до 18 квітня.

Про це стало відомо під час засідання Комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу. Як стало відомо, штрафи на суму 850 тис. грн отримали ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз" та ПАТ "Львівгаз".

НКРЕКП також підготує звернення до Антимонопольного комітету щодо можливого зловживання монопольним становищем облгазами.

"Компанія має виставляти рахунки побутовим споживачам виключно по показам лічильників споживачів. Що стосується обсягів газу для приведення до стандартних умов, це є складовою граничних обсягів технологічних витрат та втрат. Вони включені до тарифу на розподіл природного газу і вже сплачуються споживачем", - наголосила голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

Як повідомлялося, 23 березня НКРЕКП оштрафувала компанії "Вінницягаз", "Волиньгаз" і "Київоблгаз" на 850 тис. грн кожну і зобов'язала їх до 5 квітня перерахувати платіжки побутовим споживачам. 26 березня НКРЕКП оштрафувалаще 4 облгази та зобов'язала їх зробити перерахунок усім споживачам до 12 квітня.

23 листопада 2018 року НКРЕКП заборонила облгазам здійснювати донарахування в платіжках за газ, які виникли в результаті приведення його обсягів до стандартних умов. Однак облгази проігнорували рішення Комісії, після чого вона за погодженням Державної регуляторної служби розпочала перевірки облгазів на початку березня.

Під перевірки потрапили 20 облгазів.

Джерело: https://www.0372.ua/

Дії НКРЕКП щодо перевірок та накладання штрафу є політично вмотивованими і спрямовані проти завершення європейських реформ на ринку газу, - вважає голова Правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда і запрошує журналістів на прес-конференцію.    

На прес-конференції розглядатимуться наступні питання:

1.     Рішення НКРЕКП про накладання штрафу суперечить нормам законодавства України.

2.     Дії держрегулятора дискримінаційні щодо буковинців, в яких встановлені загальнобудинкові лічильники та лічильники з приведенням газу до стандартних умов.

3.     Розрахунки в енергетичних одиницях. Чому переходу так і не відбулося, і кому це вигідно?

4.     Тарифи та штрафи. Навіщо НКРЕКП погіршує фінансовий стан операторів ГРМ?

5.     Оскарження рішення.

6.     Маніпуляції та погрози дежрегулятора: розгляд позовів вплине на розгляд тарифу.

 Місце та час проведення:

ПАТ «Чернівцігаз»  І корпус, 4 поверх

(м. Чернівці, вул. Винниченка,9а)

понеділок, 1 квітня 2019 року

початок о 11:00.

1


КОМЕНТАРІ (1)

На прес-конференції розглядатимуться наступні питання:

2.     Дії держрегулятора дискримінаційні щодо буковинців, в яких встановлені загальнобудинкові лічильники та лічильники з приведенням газу до стандартних умов.

     УЖЕ  БОЛЕЕ 2-х ЛЕТ БУКОВИНЦЫ, КОТОРЫЕ ОПЛАЧИВАЮТ ПО ПОКАЗАНИЯМ ОБЩЕДОМОВЫХ СЧЁТЧИКОВ (ЗБВОГ) НАХОДЯТСЯ В ДИСКРИМИНАЦИОННЫХ (НЕРАВНЫХ!) УСЛОВИЯХ ПО ОТНОШЕНИЮ К ТЕМ, КТО  ОПЛАЧИВАЕТ ПО ИНДИВИДУАЛЬНОМУ СЧЁТЧИКУ ИЛИ ПО НОРМАМ КМУ!!! ЭТО ЯВЛЯЕТСЯ ГРУБЕЙШИМ НАРУШЕНИЕМ ЦЕЛОГО РЯДА НОРМАТИВНЫХ АКТОВ УКРАИНЫ! 

     УЖЕ 4 МЕСЯЦА, именно по выше указанной причине, Черновицкий СУД РАССМАТРИВАЕТ ГРУППОВОЙ ПОЗОВ (26 ПОЗЫВАЧИВ) . И ОТВЕТЧИКОМ, КСТАТИ, ЯВЛЯЕТСЯ В. ГОРДА. Его адвокат системно НЕ ЯВЛЯЕТСЯ НА СУДЕБНЫЕ ЗАСЕДАНИЯ! Близится финал и уловки газовиков ЛИШЬ УВЕЛИЧИВАЮТ ШАНС НА СУДЕБНУЮ ПОБЕДУ ПОЗЫВАЧИВ! 

               И о судебном процессе против газовиков –

       Следующее (10-е) судебное заседание назначено на 11 апреля, начало в 15:00. Возможно оно будет завершающим. В крайнем случае, НА СЛЕДУЮЩЕМ БУДЕТ ПОСТАВЛЕНА ТОЧКА!

 

       Приглашаем всех небайдужих в Первомайский р-ный суд. главенствующий судья Нестеренко Е. В., 26 позывачив, защитник (представитель) истцов Геков Г. А.).

         Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

29 березня 2019 17:56