'Дорослі інколи бувають упертіші за дітей': у Чернівецькій ОВА знайшли вихід із кризи після скандальних рішень міської влади та дійшли згоди щодо відновлення навчання у ліцеї №7

"Дорослі інколи бувають упертіші за дітей": у Чернівецькій ОВА знайшли вихід із кризи після скандальних рішень міської влади та дійшли згоди щодо відновлення навчання у ліцеї №7

18.09.2023, 18:14
Рішення щодо 7 ліцею Чернівецької міської ради прийнято – завтра там відновлюється повноцінне навчання.
 
Сьогодні, за головування заступниці начальника Чернівецької ОВА Юлія Грицку-Андрієш, відбулося засідання робочої групи за участю батьків та педагогічного колективу закладу, депутатів Чернівецька обласна рада, заступника Чернівецького міського голови Юрія Лесюка, начальниці управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області Оксани Палійчук, директорки департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксани Сакрієр, правоохоронних органів Чернівецької області.
 
 
 
Учасники засідання дійшли згоди щодо відновлення навчання у ліцеї від завтрашнього дня – 19 вересня.
 
Сергій Кізіма надалі очолюватиме ліцей №14. Виконуючою обов'язки директора у 7 ліцеї стане заступниця з навчально-виховної роботи цього закладу Надія Кейван.
 
Водночас правоохоронці з’ясовуватимуть законність звільнення попередньої керівниці ліцею №7 Світлани Рудько.
 
Сьогодні ж відбулося засідання робочої групи, до якої увійшли представники усіх депутатських фракцій. Групу створили на черговій сесії обласної ради 14 вересня. Про ситуацію у ліцеї учасникам засідання розповів заступник начальника управління освіти Чернівецької міської ради Денис Круглецький. Відтак депутати рекомендували педагогам повернутися до навчання.
 
 Досягнуті домовленості прокоментували в Управління освіти Чернівецької міської ради
 
Законне право дітей на освіту нарешті буде відновлено. Маємо компромісне рішення щодо ситуації в ліцеї №7.
 
Сьогодні відбулася зустріч педагогів закладу з начальницею Управління освіти Іриною Ткачук. Перед нею висунули вимогу відновити на посаді попередню директорку. Лише тоді обіцяли відновити навчальний процес.
 
Оскільки законність звільнення повинна розглядатися в правовому руслі, і не на шкоду освіті дітей, пошук компромісу не припинявся. Отож, станом на зараз, колектив погодився відновити навчання з 19 вересня, за умови призначення в.о. директора Надії Кейван.
 
Дорослі інколи бувають упертіші за дітей. Але коли на кону майбутнє дітей - варто бути мудрішими.
 

 

1