Педагогічний колектив написав заяви на відпустки: у Чернівцях звільнили директорку ліцею №7, в якої був тривалий конфлікт з начальницею управління освіти

Педагогічний колектив написав заяви на відпустки: у Чернівцях звільнили директорку ліцею №7, в якої був тривалий конфлікт з начальницею управління освіти

13.09.2023, 13:37

Фотокопію наказу про звільнення директорки ліцею №7 Рудько С.Г. оприлюднили у соцмережах. 

Про ситуацію у чернівецькій школи розповідає вчителька Діонісія Березніцька. Напередодні до школи без попередження прийшла контрольно-ревізійна комісія, відтак навідалися представники Інспекції благоустрою Чернівців (так вони представились), щоб виписати припис через непокошену траву біля дороги.

Згодом у школі відбулася протестна акція вчителів і батьків учнів, які стали на захист директорки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівці - чи не єдиний неокупований обласний центр, де вчителям досі не повернули надбавку за престижність професії, - джерело

Як в Управлінні освіти пояснюють звільнення директорки ліцею №7 та про можливість призупинення навчального процесу у закладі освіти - у публікації Медіа агентства АСС.

Вранці 13 вересня стало відомо, що з посади директора ліцею №7 у Чернівцях звільнили Світлану Рудько.

В Управлінні освіти Чернівецької міської ради кажуть, що вимушені були піти на цей крок через систематичне невиконання директором приписів:

«Ситуація  в закладі наступна: дійсно, вранці 13 вересня директорці закладу вручили наказ про звільнення. На скільки відомо, у Світлани Рудько є вже три догани на цей час. У червні була проведена перевірка фінансово-господарської діяльності ліцею і виявлений ряд порушень. Після цієї перевірки згідно з порядком проведення перевірок, який затверджений рішенням Виконкому ЧМР,  Відділ контрольно-перевірочної роботи міської ради має вийти і перевірити, чи в закладі усунуті порушення, тому що заклад листом відзвітував, що порушення у них усунуті в принципі.  Така перевірка відбувалась 11, 12 вересня. За результатами перевірки була складена довідка про перевірку. Цю довідку 12 вересня Відділ перевірочної роботи надіслав Управлінню освіти. Працівники Управління довідку уважно вивчили, зокрема і я. Виявилось, що з 92 пунктів, які були виявлені під час проведення перевірки, у  40 випадках порушення не усунуті, або ж лише частково усунуті. Порадившись з юруправлінням міської ради, ми дійшли висновку про систематичне невиконання приписів, які надаються закладу. Я, як посадова особа місцевого самоврядування, не міг на це не відреагувати, як далі діяти в цій ситуації. Враховуючи попередню кількість доган, відповідний наступний крок - звільнення за систематичне невиконання приписів», - коментує МА АСС заступник начальника міського Управління освіти Денис Круглецький.

Світлана Рудько буде оскаржувати наказ про звільнення

Як відреагувала на наказ про звільнення розповідає Світлана Рудько, директорка навчального закладу.

Освітянка каже, що конфліктна ситуація зі сторони міського Управління освіти триває вже близько півтора року:

«Ціль начальниці міського Управління освіти та міського голови - звільнити мене та поставити свою людину. Зі мною в них це не пройде. Це постійний мобінг з їхнього боку - мені приписують постійні порушення, догани, не зрозуміло за що. Я не погоджуюсь з цим рішенням Управління та буду оскаржувати його у судах. Не можу погодитись з діями та непрофесіоналізмом начальниці Управління освіти, яка не має ні досвіду, ні толерантності. Як їй можна довірити керувати освітою міста Чернівці?»

Можливість призупинення навчального процесу у ліцеї

Як стало відомо, педагогічний колектив ліцею став на захист директорки ліцею: всі учителі написали заяви на відпустки - батьків учнів поінформували, що ліцей призупиняє навчальний процес з 14 по 27 вересня.

«Педагогічний колектив приніс мені вранці заяви на відпустку - не погоджуються з тим, що відбувається вже упродовж 1,5 року. Ми проводили освітній процес з великим задоволенням, і всі діти навчались у школі. Це не вчителі зривають освітній процес, це міська влада зриває освітній процес заставляючи вчителів йти на такі вчинки. Усі вчителі хочуть працювати, а діти хочуть вчитись, батьки хочуть, аби діти отримували якісні знання. Але працювати  в таких умовах колектив не може - це їхнє рішення», - розповідає Світлана Рудько.

Своєю чергою, в Управлінні освіти кажуть, що ліцей може функціонувати без очільника закладу та не бачать причин для припинення навчального процесу:

«У казначействі є зразки підписів заступників директорки, які можуть виконувати обов'язки на період її відсутності. Робота закладу може не припинятись за відсутності директора. Відсутність Рудько не має вплинути на освітній процес», - зазначив Денис Круглецький.

 Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1