'Я не хочу, щоб мене прирівнювали до пса': вчителька ліцею №7 Діонісія Березніцька з трибуни обласної ради звернулася до начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка захистити гідність педагогів

"Я не хочу, щоб мене прирівнювали до пса": вчителька ліцею №7 Діонісія Березніцька з трибуни обласної ради звернулася до начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка захистити гідність педагогів

14.09.2023, 17:35

Вчителька зарубіжної літератури Діонісія Березніцька з ліцею №7, педколектив якого протестує проти тиску на цей заклад освіти та звільнення директорки управлінням освіти, сьогодні з трибуни Чернівецької обласної ради звернулася до начальника Чернівецької ОВА Руслана Запаранюка з проханням захистити людську честь і гідність педагогів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педагогічний колектив написав заяви на відпустки: у Чернівцях звільнили директорку ліцею №7, в якої був тривалий конфлікт з начальницею управління освіти

-  Ми звертаємося до депутатів Чернівецької обласної ради, бо у міській нас не чують... - пояснила вчителька свою присутність на високій трибуні. - Руслане Васильовичу, не просто так існує місцеве самоврядування. Правда? Тоді чому одна людина має вирішувати долю інших? Одна людина має розставляти своїх підопічних, які йому вигідні, і свої власні інтереси проштовхувати. Ми відстоюємо гідність свого керівника.... Не просто так наші хлопці і дівчата там, а ми тут воюємо. Бо це справедливість, і це гідність, яка є у кожного з нас... Я не хочу, щоб мене прирівнювали до пса і дуже хочу захистити свою гідність. Тому дуже вас прошу про допомогу, і дуже прошу вплинути на Чернівецького міського голову і на начильницю управління освіти. 

Докладніше на відео Володаря Часу:  

ДОВІДКОВО:  

У чернівецькому ліцеї №7 відзавтра мають відновити навчання.

Про це повідомляє  Управління освіти Чернівецької міської ради.

У відомстві зауважують, що, аби максимально швидко відновити освітній процес, на посаду директора призначено Сергія Кізіму.

«Однак дехто вирішив, що навчальний заклад – це приватна власність. Ні новопризначений директор, ні представники управління освіти не можуть потрапити до приміщення ліцею. Його закрили невідомі. Було викликано правоохоронців, вони розберуться хто й чому це зробив», – йдеться в дописі управління освіти.

Окрім цього, зазначається, що зумисний зрив освітнього процесу – це не просто грубе порушення законодавства та прав дітей, за це можна понести відповідальність. А інформація, що уроків не буде й не потрібно приходити, не відповідає дійсності.

У відомстві так само наголошують, що місцева влада, управління освіти та частина педагогічного колективу готові до відновлення освітнього процесу. Цього вимагає законодавство та просять батьки. Тому навчання завтра повинно розпочатися. А якщо частина педагогів знову проігнорує необхідність виконання своїх робочих обов’язків, ці порушення будуть зафіксовані та матимуть наслідки. Усе виключно в правовому полі.

Нагадаємо, 13 вересня міська рада звільнила директорку ліцею №7 Світлану Рудько.

Сергій Кізіма очолював Чернівецький ліцей №14. 

Що передувало конфлікту нагадує нагадує сайт https://acc.cv.ua/

  Вранці 13 вересня стало відомо, що з посади директора ліцею №7 у Чернівцях звільнили Світлану Рудько.

В Управлінні освіти Чернівецької міської ради кажуть, що вимушені були піти на цей крок через систематичне невиконання директором приписів

Світлана Рудько каже, що конфліктна ситуація зі сторони міського Управління освіти триває вже близько півтора року. Освітянка не згода зі своїм звільненням та позиватиметься до суду.

Педагогічний колектив ліцею став на захист директорки: всі учителі написали заяви на відпустки - батьків учнів поінформували, що ліцей призупиняє навчальний процес з 14 по 27 вересня. 

Сьогодні, 14 вересня, навчальний процес у ліцеї не проводився. 

1