У Чернівецькій області зареєстровано три воєнних злочини рашистів та один удар по об'єкту електроенергетики

У Чернівецькій області зареєстровано три воєнних злочини рашистів та один удар по об'єкту електроенергетики

23.02.2023, 10:51

Такий висновок можна зробити з інфографіки, оприлюденної під час звіту Генерального прокурора Андрія Костіна про рік війни Росії проти Україні. 

Майже рік повномасштабного вторгнення і героїчного спротиву українського народу, коротко в цифрах.
 
За цей час окупанти скоїли понад 68 тис. воєнних злочинів. Зареєстровано 952 факти застосування заборонених касетних мін, хімічних, касетних і запалювальних боєприпасів.
 
Загинуло 9 655 цивільних, серед них 461 дитина. Ми свідомі, що реальна цифра набагато більша. Не менше 16 тис. дітей примусово вивезли у росію та білорусь.
 
Зруйновано понад 81 тис. об’єктів цивільної інфраструктури, серед них понад 62 тис. житлових будинків. Це найпоширеніший тип російських злочинів. У період з жовтня 2022 р. по лютий 2023 р. 77% ударів прийшлося на об’єкти критичної інфраструктури. Очевидно, це свідома тактика ворога.
 
Страждає і навколишнє середовище. Фахівці оцінюють шкоду в понад 46 млрд доларів, наслідки у Європі відчуватимуть десятиліттями.
 
 
На зображенні може бути: карта
 
На зображенні може бути: карта

 ДОВІДКОВО: 

Від початку повномасштабного вторгнення росії до України загинули 8 006 мирних українців, зокрема 487 дітей. Поранено 13 287 жителів, з них 954 - діти.

Про це йдеться у новій доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини, пише  ТСН.

Найбільша кількість загиблих та поранених у Донецькій та Луганській області. У регіонах від 24 лютого 2022-го до 15 лютого 2023-го загинуло 4295 осіб, поранено – 7327 осіб.

Автори доповіді наголошують, що реальна кількість випадків загибелі або поранення цивільних осіб значна більша. Адже багато повідомлень про передбачувані випадки загибелі або поранення цивільних осіб з певних міст та регіонів все ще не підтверджені. Зокрема, йдеться про Маріуполь, Лисичанськ, Попасну та Сєвєродонецьк.

Найбільша кількість загиблих за майже рік була зафіксована у березні минулого року. Тоді загинуло 3918 мирних українців, поранено 2967 осіб.

До слова, від початку 2023-го ООН зафіксувала загибель в Україні 263 осіб, а поранення отримали 759 осіб.

Причиною більшої частини зафіксованих випадків загибелі або поранення цивільних осіб ООН вважає застосування зброї вибухової дії з великою зоною ураження. Зокрема, обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари. Від цього виду озброєнь в Україні загинуло 6585 людей, поранено 12 635 осіб, йдеться в доповіді.

 

BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua         

 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS благодійним внеском. ????????

 

1