Понад п'ять з восьми мільйонів гривень боргів обласної лікарні утворилися, коли нею керував Бродовський, а решта ще за Цинтаря

Понад п'ять з восьми мільйонів гривень боргів обласної лікарні утворилися, коли нею керував Бродовський, а решта ще за Цинтаря

02.06.2022, 15:10
Чернівецька обласна клінічна лікарня погасила понад 8 мільйонів гривень заборгованості
 
Станом на початок травня цього року борг ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» становив 8 мільйонів 349 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної ради. 
 
Більшу частину з цих договорів, на суму понад 5 мільйонів гривень, склали ті, що були підписані в період з 14 березня до 1 квітня 2022 року. Решта суми, що складає близько 3 мільйонів гривень – заборгованість за минулорічними договорами.
 
Станом на 31 травня 2022 року бухгалтерські обрахунки засвідчили, що заборгованість на суму понад 8 мільйонів гривень повністю погашена.
 
Відсутня також заборгованість щодо виплати заробітної плати працівникам лікарні, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2022 р. №2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».
 
 
 
 
 
Нагадаємо раніше на пресконференції начальник Чернівецької ОВА Сергій Осачук повідомив, що Сергія Бродовського, якого звинувачують у розкраданні гуманітірної допомоги, призначили генеральним директором Чернівецької обласної лікарні через проблеми у лікарні із зарпллатами та персоналом.
 
Сергія Бродовського призначили на посаду у березні. Перед цим обов’язки керівника лікарні виконував Дмитро Домбровський.

“Були негативні тенденції в обласній лікарні до початку березня. Була проблема із виплатою заробітньої плати, яку затримували понад два місяці. Борги були майже 15 мільйонів гривень. Ми повинні були сформувати спроможність обласної лікарні стати базовою резервною базою додатково до нашого госпіталя. Тому у цій ситуації з професійної точки зору вважаю правильним рішенням призначення спроможного лікаря, організатора, керівника”, - сказав Сергій Осачук.
 
 
 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів. 

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб). 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 

1