'Ні, не погодився!” Домбровський переконаний, що Осачук неправомірно замінив його на Бродовського у кріслі гендиректора ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня»

"Ні, не погодився!” Домбровський переконаний, що Осачук неправомірно замінив його на Бродовського у кріслі гендиректора ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня»

08.04.2022, 15:42
В засобах масової інформації останнім часом з’явилося повідомлення про подію, яка відбулась 12.03.22 р. в ОКНП "Чернівецька обласна клінічна лікарня" .
 
Розпорядженням голови Чернівецької ОВА Сергія Осачука Дмитро Домбровський був відсторонений від виконання обов’язків генерального директора лікарні. В розпорядженні фігурувало формулювання: «З метою розгортання максимальнної спроможності та забезпечення медичної допомоги …»
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осачук поміняв Домбровського на Бродовського у кріслі гендиректора ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня»
 
- Вважаю, що дане рішення було не правомірне і не на часі, адже лікарня працювала в штатному режимі, колектив вдосконалював надання медичної допомоги населенню з використанням новітніх методик і технологій лікування, був створений запас ліків та харчової сировини, - прокоментував ситуацію начальник відділу хірургії судин Дмитро Домбровський. - За допомогою дружніх зв’язків з громадськими організаціями та силами територіальної оборони була організована цілодобова охорона лікарні, як надважливого інфраструктурного об’єкта. Налагоджувались зв’язки з різноманітними міжнародними гуманітарними організаціями та було започатковано чимало гуманітарних проектів по постачанню в лікарню медикаментів, виробів медичного призначення, харчів та обладнання. Але це все, на жаль, підписанту даного рішення було не цікаво.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники Чернівецької обласної лікарні придбали та передали для потреб ЗСУ автомобіль
 
- Мене багато працівників лікарні, друзів запитують, чому я погодився з таким рішенням? - продовжує Домбровський. - Авторитетно заявляю: -,,Ні, не погодився!” Але зараз це - не головне! На сьогоднішній день існують набагато більш пріорітетніші питання. Всі мої думки сьогодні тільки про війну, ПЕРЕМОГУ, допомогу нашим військовим та тим громадянам, яки потребують моєї фахової роботи. Думки про наших громадян, які роблять все для нашої з вами перемоги, нашого Президента, який є прикладом стійкості для всіх нас в ці складні часи. Я радію кожній, навіть, маленькій перемозі наших героїв, підтримую зв’язки з буковинцями на передовій. Ми переможемо зовнішнього ворога і наведемо лад в країні. Слава Україні!
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У обласній лікарні вчилися адекватно діагностувати смерть мозку
 
У численних коментарях під дописом на сторінці лікаря Дмитро Домбровський у ФБ колеги висловлюють підтримку цій його позиції.  
 
ДОВІДКОВО:

 Про нового керівника Сергія  Бродовського відомо, що він брав участь у конкурсі на заміщення посади гендиректора лікарні, проте зняв свою кандидатуру. Сергій Бродовський на конкурс подав документи, що він тривалий час був директором житлово-будівельного товариства «ЖБТ-75», а також директором приватної виробничо-комерційної фірми «БРОДОС».

Дмитро Домбровський також брав участь у конкурсі на посаду гендиректора обласної лікарні. Однак тоді конкурсна комісія обрала Сергія Цинтаря. Результати Домбровський оскаржив у Чернівецькому адміністративному суді, який скасував рішення конкурсної комісії.  А Верховний Суд України зобов’язав комісію обрати нового переможця. 

Нагадаємо, влітку 2020 року у Чернівцях суд визнав протиправним та скасував рішення конкурсної комісії Чернівецької обласної ради з проведення конкурсу на зайняття посади керівника КНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» в частині допуску Сергія Цинтаря та Сергія Бродовського до цього конкурсу та визнання переможцем Сергія Цинтаря і рекомендації сесії облради призначити його на посаду.

Кандидат на посаду Дмитро Домбровський, який тоді також подавав свою кандидатуру на цей конкурс, окрім скасування рішень конкурсної комісії просив зобов'язати цю комісію розглянути документи з урахуванням відповідності претендентів кваліфікаційним вимогам. Зауваження виникли щодо наявності у претендентів не менше 7 років стажу на керівних посадах обласного рівня. Домбровський доводив, що конкурсна комісія не мала допустити до відбору Цинтара та Бродовського, адже у них не було необхідного стажу. 

 Нагадаємо, 12 липня минулого року голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко призначив Дмитра Домбровоського тимчасовим керівником обласної лікарні. (Замість Мунтянового Цинтаря керувати обласною лікарнею Бойко поставив свого Домбровського).

 8 жовтня Дмитра Домбровського обрали генеральним директором ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня». Рішення ухвалила комісія з проведення конкурсу на зайняття цієї посади. Дмитра Домбровського підтримали шестеро членів комісії з дев’яти. Питання про призначення та підписання контракту на п’ять років із Домбровським мали розглянути на сесії обласної ради.

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.
 
1