Фракція ОПЗЖ у Чернівецькій облраді тільки сьогодні перестала офіційно існувати

Фракція ОПЗЖ у Чернівецькій облраді тільки сьогодні перестала офіційно існувати

20.05.2022, 16:58
У Чернівецькій облраді на позачерговій сесії попри провокації та намагання її зірвати оголосили заяву про припинення діяльності фракції ОПЗЖ.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні деякі депутати намагалися зірвати позачергову сесію Чернівецької обласної ради, на якій вирішували питання, пов’язані з обороною, а також було зачитано заяву фракції ОПЗЖ, де йшлося про припинення її діяльності у Чернівецькій обласній раді. Своїми провокативними діями ці депутати заважали головуючому зачитати відповідну заяву, намагаючись не допустити того, щоб вона прозвучала у сесійній залі. Однак тим, хто прагнув завадити роботі депутатів, не вдалося зірвати сесію, і потрібні рішення були прийняті, а заява - озвучена», - повідомляє облрада.

У пленарному засіданні Чернівецької облради взяли участь 34 депутати. До початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які полягли, захищаючи Україну від російського агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павлюк засудив Мунтяна, який докоряв депутатам зміною політичного обличчя

Сесію Чернівецької обласної ради провели за сценарієм міської (оновлено)

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня фракція "Опозиційна платформа – за життя" у Верховній Раді офіційно перестала існувати.

14 травня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій".

Закон розширює перелік підстав для заборони політичної партії через суд. Відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірним або заперечення збройної агресії проти України, у тому числі шляхом подання збройної агресії російської федерації та/або республіки білорусь проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни.

Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що найближчими днями відбудеться судовий розгляд справи про заборону ОПЗЖ у Львівському апеляційному адміністративному суді.

Фото: promin.cv.ua

 

Нагадаємо, ще до початку сесії до трибуни вийшов депутат Іван Мунтян, який блокував проведення засідання та дорікав колегам депутатам тим, що  «депутати обласної ради змінили обличчя». Натомість він сам нібито завжди боровся з Михайлом Папієвим та регіоналами. 
 
У відповідь на ці закиди із залу пролунала обіцянка показати фотографії, як Мунтян насправді "боровся" з Папієвим
 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

1