Чиновники Клічука виконали роботу Бойка: організували харчування у закладі обласного підпорядкування в Садгорі

Чиновники Клічука виконали роботу Бойка: організували харчування у закладі обласного підпорядкування в Садгорі

06.04.2022, 17:59
До міськради звернулися з проханням допомогти переселенцям, що проживають у санаторії в Садгорі. Йдеться про організацію харчування.
 
Незважаючи на те, що це заклад обласного підпорядкування, місто не змогло залишитися осторонь!, - йдеться на офіційній сторінці Чернівецької міської ради
 
Як повідомили в Департаменті соціальної політики Чернівецької міської ради, заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк, директорка департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради Наталія Фрунзе та начальниця управління у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Наталія Сабадаш з робочим візитом відвідали прихисток для вимушених переселенців, що у Чернівцях. Такий у районі Садгора переобладнала із санаторію Громадська організація «Ми – єдина Україна».
 
Отож, заступник міського голови Юрій Лесюк та директор Департамент соціальної політики Чернівецької міської ради Наталія Фрунзе передали прихистку гуманітарну допомогу.
 
Її, зокрема, допомогли організувати партнери з Португалії. Для харчування переселенців передали м'ясо, ковбаси, крупи, олію, печиво, а також багато іншого. Окрім харчів, туди також передали іграшки та книги для дітей.
 
Також з харчуванням переселенців у санаторії допомагає Ресурсний центр Кольпінга в Чернівцях та один з ресторанів Буковини.
 
Наразі в санаторії проживають 250 людей, серед них понад 30 – це діти. Вони прибули у Чернівці з Маріуполя, Харківської та Сумської областей. Санаторій переобладнали силами громадської організації «Ми – єдина Україна».
 
 
Нагадаємо, 4 квітня пресслужба Чернівецької обласної ради повідомила, що голова обласної ради Олексій Бойко провів робочу нараду із керівниками психоневрологічних та дитячих комунальних установ області. Під час наради йшлося про належну роботу закладів в умовах воєнного стану, забезпечення підопічних продуктами харчування, одягом, медикаментами, засобами гігієни. Крім того, як повідомили керівники установ, заклади потребують збільшення матеріально-технічного забезпечення, додаткових ліжкомісць та персоналу.
 
Обговорюючи проблемні питання та напрацьовуючи шляхи їх вирішення Олексій Бойко наголосив на потребі ефективного використання земель сільськогосподарського призначення, що знаходяться у власності комунальних закладів, задля забезпечення підопічних першочерговими продуктами харчування.
 
Голова обласної ради попередив про недопущення практики попередніх років безвідповідального користування угіддями комунальної власності.
 
Водночас у соцмережі негативно оцінили повідомлення мерії
 
- Україну ще не поділили, тому і допомога вся для всіх потребуючих українців, а не на підпорядкування. Це що таке відбуввється ..??? -  поцікавилася дописувачка з Чернівців Тетяна Боднарюк. -  Волонтери жодні не ділять допомогу на міста, області, для них всі потребуючі Єдині, а міська Чернівецька рада на чолі з мером вирішили війну робити в місті і займатися розподілом допомоги на міськи і обласні. Що призведе до конфліктів, яких наразі не можна робити. Тобто, а як міська рада біженців розподіляє, по яким підпорядкуванням...??? Чи мер Клічук, хоче цим постом від міської ради підірвати всю довіру Європи до України ..???
 
А може санаторій Садгора показати хоть одне офіційне звернення, яке надійшло від них на обласну військову адміністрацію...??? І що їм відмовили в наданні допомоги, тому вони звернулися з листом офіційним на міську раду. А міська рада офіційно закупила цю допомогу і офіційно передала. Хтось може надати ці документи, окрім постів, які наразі не співпадають з рішенням міської ради, адже на виконкомі такого рішення не було, і сесії вже багато часу не проводяться. То яким чином міська рада закупила допомгу і надала. Може справді отримала від Європи, яку європейці надають для всіх потребуючих і не ділять на обласні і міські підпорядкування. Ми вже за місяць організували і передали тільки з нашого містечка, саме на Чернівці, три фури і три буси. То по яким підпорядкуванням будівель я мала з волонтери розприділяти цю допомгу..??? Це що за поділи в такий час..??? Жодні волонтер не ділять допомгу на об’єкти підпорядкування, роздавали і звітували всюди... Це маразм в такий час ділити об’єкти. То може всім біженцям пересилитися в об’єкти місцевого підпорядкування..???
1