Злагодженим тріо тиснули на кнопки разом із 'Рідним містом' 'свободівці', а також 'Самопоміч': І, очевидно, не на користь громади

Злагодженим тріо тиснули на кнопки разом із "Рідним містом" "свободівці", а також "Самопоміч": І, очевидно, не на користь громади

28.01.2016, 21:11

Ще минулого тижня неформальний лідер фракції "Рідне місто" анонсував: виконком міській раді сформувати не вдасться. Бо, мовляв, пізно оприлюднили імена кандидатів. Нині ж на сесійному засіданні все пішло за планом пана Продана. Голова комісії з питань бюджету першою внесла пропозицію відкинути формування виконкому ще на місяць.

- Наша комісія запропонувала зняти на доопрацювання цей проект рішення, - сказала Наталія Якимчук, депутатка Чернівецької міськради.

- Я прошу цю пропозицію не підтримувати - ставлю її на голосування. "За" 27, рішення прийнято. Чернівецька міська рада відмовилася утворювати виконком, шановні колеги, - повідомив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Каспрук пропонував обговорювати виконком, Продан і Ко хотіли долати вето, коли мер скликав сесію - долати вето відмовилися, тепер знову хочуть обговорювати виконком...

Та депутати, які менш прихильні до екс-"регіоналівських" фракцій у міськраді, переконували: виконком треба обговорити і сформувати. 

- Далі відбуваються кулуарні ігри в міській раді, далі йде політика. Люди хотіли змін. Ми розказуємо всі про Майдан, про Революцію Гідності, але ми бачимо, що вибрали міську раду негідників, бо далі йдуть політичні ігри. Ви знов футболите громаду. Не тих представників, які йшли у виконком, а громаду футболите, - наголосив Андрій Романчишин, депутат Чернівецької міськради.

Опоненти не вгавали: імена та біографії побачили надто пізно. І навіть не згадували про те, що претенденти до виконкому пройшли всі постійні комісії і відповіли на всі питання депутатів.

- Я прошу не наполягати на тому, щоб повернутися до розгляду цього питання, - зазначила Аліна Олевич, депутатка Чернівецької міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми приходитимемо на засідання до того часу, доки депутати не почнуть працювали», - військовий на сесії Чернівецької міськради

Відтак, у розмову втрутилися учасники АТО, які нагадали депутатам, що сесійна зала - не місце для політичних ігор. Та дехто такі заяви сприйняв як тиск і посягання на депутатську гідність. 

- Ви, безперечно, - герої, але не треба щосесії приймати ті чи інші рішення. Місцеве самоврядування - це перш за все вибори. Будь ласка, звертайтесь до громадян за довірою, ідіть на вибори, сідайте на ці місця, - заявив Василь Продан, депутат Чернівецької міськради.

- Нешановний Василю Сафроновичу, я вам скажу наступне: ми тут не для того, щоб змушувати депутатів правильно чи неправильно голосувати, а для того, щоб змусити вас працювати, - підкреслив Євгеній Марусик, учасник АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Народний контроль»: провал голосування за склад виконкому і заступників мера – частина плану реваншу екс-регіоналів і політичних корупціонерів

Врешті пані Якимчук передумала: питання виконкому запропонувала все ж розглянути. Депутати раз-по-раз брали перерви, не випускали з рук телефони і, очевидно, досвідчені обранці консультували своїх молодших колег. А дехто навіть забув, за чиїми списками пройшов до ради. 

- Віталій Гавриш, фракція "Рідне місто". Перепрошую, "Самопоміч", - сказав Віталій Гавриш, депутат Чернівецької міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат "Самопомочі" в Чернівецькій міськраді обмовився, назвавшись обранцем від "Рідного міста" (ВІДЕО)

Фракція "Батьківщина" після чергової перерви до зали не повернулася взагалі.

А інші групи впливу абсолютно синхронним голосуванням чітко дали зрозуміти, хто і по який бік барикад зайняв позиції. Злагодженим хором тиснули на кнопки разом із "Рідним містом" "свободівці", яких уже давно звинувачували у кулуарних домовленостях з колишніми "регіоналами", а також "Самопоміч". 

- Місто теж не сліпе, всі усе розуміють. Домовлятися не потрібно десь у машинах чи ще десь. Ми спілкуємось, як нормальні люди. Ми сьогодні в залі висловлюємо всі свою позицію, і давайте працювати, - закликав Андрій Кавуля, депутат Чернівецької міськради.

- Боячись показати своє ставлення, деякі депутати і фракції не голосують зараз, а це означає, що рішення не буде прийняте в цілому по цьому проекту.

Тобто ми повернулися до цього проекту, але ми в цілому його не приймемо, - пояснив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція «Рідного міста» відмовляється працювати через тиск збоку учасників АТО (ВІДЕО)

Врешті-решт депутати від "Рідного міста" взагалі витягли картки. Тим часом голосів не вистачало навіть на те, аби відкласти розгляд цього питання. 

- Ми не збираємося приймати рішення під тиском, - заявив Василь Продан, депутат Чернівецької міськради.

- При наявності кворуму частина депутатів блокує діяльність міської ради, не голосуючи за членів і формування виконавчого комітету, який має приступити до виконання своїх обов’язків, вирішувати життєво важливі питання в місті. Просто саботаж і блокування роботи, - наголосив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не дозволю нікому смикати за мотузки у міськраді", - мер Каспрук (ВІДЕО)

- Що потрібно зробити чернівчанам для того, щоб висловити недовіру депутатському корпусу міської ради і вигнати їх? Цей цирк треба розганяти. Шапіто вже проїлось, - заявив Євгеній Марусик, учасник АТО.

Єдине, про що таки змогли домовитись два табори, - закрити питання про виконком. У кращому разі до нього повернуться у вівторок, 2-го лютого. А якщо ні, то аж за місяць. 

Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (7)

Как же вы людям надоели , продановцы.. Надо вас гнать. Еще немного и люди повстанут. Что ж вы с городом делаете ?! Пока вы  в машине продана консультируетесь- сотни вопросов простых (как вы кричали в своей предвыборной программе) людей висят в воздухе! Или вы думаете , это незаметно?

avatar

Марина

28 січня 2016 20:47

Це в борделі важливий процес а в міськраді  важливий результат. Результату немає. Громада очікує. Бачив руки і очі Продана в прямому ефірі. Хлопці, вас будуть везти в баках на Барбюса ще й копняків надають.  Ми в окопах за  це мерзли під Маріуполем.......? 

avatar

влад

28 січня 2016 20:57

невже немає управи на такого плешивого смотрящого,який  вже всім насточортів...??!!!! Ще трохи і ти будеш на калинці в ушанці,як колись....

avatar

sachik

28 січня 2016 21:07

Стасовно сесії - усі основні питання порядку денного розгянуті.

Стасовно формувань виконавчих органів. Законодавець чітко розписав черговість прийняття рішень  і визначив терміни прийняття рішень: 1. Регламент. 2.Секретар ради. 3.Кількісний та персональний склад виконкому, а до обрання нового діє старий.  Хай поки що працюють. 

Нічого страшного не сталося, оберуть виконком після затверження регламенту, як трактує Закон. В 50% рад України ще не сформовані виконавчі комітети і це нормально, бо є час згідно Закону "Про місцеве самоврядування".

У вівторок затвердять регламент.  На протязі декілька тижнів оберуть секретаря, на лютневій сесії оберуть виконком.  Чого репетувати? Є час.

Хочу зауважити, що дуже добре, що депутати проявили принциповість. Їх обрала громада і вони наділені певними повноваженнями і забов'язані діяти в межах своїх повноважень та Законів України. Кожна політична сила перед виборами декларувала, що їх пріорітет це дотримання законів України. Саме це сьогодні було продеманстровано. Молодці!

А мер сьогодні себе виставив клоуном, взяв і з легкісттю підставив велику  кількість поважних людей. Просто підставив достойних представників громади, яких подалі бло би обрано членами виконкому. Але це повинно було відбутись в законний спосіб. На перших хвилинах вже було  зрозуміло, що депутати не підуть на порушення Закону, навіщо було знущатися з поважних людей? Навіщо було знову наганяти повну залу крикунів? Не вже усе повинно вирішуватися під тиском?  Царські амбіції мера зіграли з ним злу шутку. Треба замислитися!

Переважна більшість депутатів дуже перконливо намагається натікнути пану меру, що треба консолідовуватися іспільно працювати. Меру треба прибрати свої амбіціх і долучати до співпраці усіх депутатів, громадськість, тощо. Кланові, партійні часи пройшли. Необхідно разом працювати на громаду, на місто. Будете разом - буде результат!

 

avatar

Чернівчанин

28 січня 2016 23:14

Чернівчанин -це мій любимий Василь Сафронович Продан - його аргументи,його інтонація . Любіть його,люди. Він нічого поганого не хоче. Це не гріх бажати знехтувати вибором чернівчан, позбавити мера законних повноважень, перетворити його у весільного генерала, приставити до нього свого сеератаря,заступників,членів виконкому, ляльководити ними,як зараз він це робить депутати ,бо одні у нього на зарплаті,другі -родичі,друзі,на інших має компромат,ще комусь пообіцяв посади.  І рули містом ,Василь,. План, як і за Федорука. Федорук не захотів виконувати роль весільного генерала і пішов. Що зробить Каспрук ,- побачимо. Однак, Василь, не врахував,що часи змінилися.  І активна частина населення,яка розуміє що відбувається,таки викине Васю,з вікна. Звичайно, приведе Василь своіх "бабушек", яким систематично доплачує 300 грн.на душу та віруючих у комунізм в одному місті. І  буде бій. Через 3 роки керування Продана- Михайлішина  Чернівці жахливо відстали від інших міст. Каспрук намагається наздогнати, впроваджувати сучасний менеджмент. І саме оці війни -гальмують процес і можуть його зупинити. У любому випадку постраждають лише чернівчани.

avatar

Аліна Олевич

29 січня 2016 05:17

Що не купується за гроші, купується за великі гроші. Допоки депутати будуть продаватись ?

батьківщинівці в минулий раз во главє з зєльним продалась ригам, а в цей раз зєльоний разом з ригами купив батьківщинівців ! ПЕРЕВИБОРИ,

avatar

заПродан

29 січня 2016 06:03

Невже не було зрозуміло ще на минулому засіданні на чий млин Пуршага воду льє.  від Пуршаги такі дії були очікувані. але в їхній фракції є й такі яким до вчорашнього дня люди довіряли, все ся скінчилась батьківщина на буковині.

Як вони р.яно критикували тих, хто в минулому скликанні, перейщли на бік партії регіонів: Чесанова, Чинуша. Жировського, Кедя..... .  Що змінилось. що вони по один бік з тими кого ще нещодавно критикували. Чи то було окозамилювання, а в душі вони завжди були ригами-запроданцями ? Так потрібно розуміти в цей раз не буде кому виключати з партії. Може чесно заявити, по прикладу висуванця від самопомочі, що він представляє інтереси "рідного міста".

avatar

???

29 січня 2016 10:35