Загинув у квітні 2022 року: у Чернівцях прощатимуться з поетом та оборонцем 'Азовсталі' Скальдом

Загинув у квітні 2022 року: у Чернівцях прощатимуться з поетом та оборонцем "Азовсталі" Скальдом

19.07.2023, 11:11

21 липня у Чернівцях прощатимуться із загиблим на війні поетом Сергієм Скальдом. Він був оборонцем "Азовсталі" й загинув у квітні 2022 року в Маріуполі.

Про дату прощання повідомила колишня дружина військового Мар'яна Баламутовська у Facebook.

Церемонія прощання з військовим відбудеться о 10:00 у залі обласної філармонії. Опісля Скальда поховають на Алеї Слави Центрального кладовища Чернівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях вулиця Комарова носитиме ім'я радянського космонавта до офіційного підтвердження загибелі Сергія Скальда

Що відомо про Скальда 

Сергій Скальд був учасником АТО. На початку повномасштабного вторгнення долучився до ЗСУ й понад місяць воював на Київщині. Згодом пройшов відбір й потрапив у Маріуполь. Його побратим Олександр Білоус розповідав Суспільному, що тоді всі розуміли, наскільки критичною була ситуація.

"Це було не щось про сакральні жертви. Сергій прийняв свідоме рішення воювати там. Вважав, що саме в Маріуполі загинути за Україну — це честь. Жартував, що якщо помре, то хоч би вулицю його іменем назвали", — каже Білоус.

Тоді ж Скальд написав колишній дружині, що потрапить у саме пекло, а друзям — що розуміє ситуацію у місті та вважає честю загинути там.

Скальд загинув приблизно у кінці квітня. Втім встановити обставини було не можливо, як і забрати тіло військового. Смерть військового підтвердили торік на початку травня, коли командир його бригади зміг вийти на зв'язок.

Джерело: https://suspilne.media/531747-zaginuv-u-kvitni-2022-roku-u-cernivcah-prosatimutsa-iz-zagiblim-poetom-ta-oboroncem-azovstali-skaldom/

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1