За вступ на державну форму навчання - півтори тисячі доларів: на хабарі викрили заступницю директора чернівецького коледжу (ФОТО)

За вступ на державну форму навчання - півтори тисячі доларів: на хабарі викрили заступницю директора чернівецького коледжу (ФОТО)

20.07.2022, 12:13

Вступна кампанія - «жнива» для хабарників навіть під час війни: СБУ затримала заступницю директора коледжу на Буковині

Служба безпеки України викрила на хабарі заступницю директора одного з чернівецьких коледжів.

За інформацією слідства, посадовиця вимагала від чернівчанина 1,5 тисячі доларів США за безперешкодний вступ до навчального закладу на державну форму навчання його падчерки.

Свій «гонорар» за обіцянку заступниця директора взяла просто у своєму службовому кабінеті, де її і спіймали «на гарячому» правоохоронці.

Фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.  

 Триває слідство.

 Спецоперацію з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області

 

Під час отримання неправомірної вигоди поліцейські затримали посадовицю одного з чернівецьких коледжів

 За 1,5 тисячі доларів США порушниця обіцяла посприяти зарахуванню абітурієнтки на державну форму навчання. За вимагання та отримання хабаря з використанням свого службового становища жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 Документуючи протиправну діяльність 65-річної посадовиці освітнього закладу, правоохоронці з’ясували: під час розмови з родичем абітурієнтки жінка повідомила, що у дівчини немає шансів пройти конкурсний відбір на навчання. При цьому, порушниця додала, що за винагороду в розмірі 1500 доларів США може посприяти в позитивному вирішенні питання.

18 липня посадовиця коледжу зустрілася з чоловіком у приміщенні навчального закладу для отримання неправомірної вигоди. Після передачі грошей співробітники поліції та обласного управління СБУ затримали зловмисницю в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі ГУНП в Чернівецькій області повідомили затриманій про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Наразі триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  

1