За який управлінський результат ТОП-чиновників і найбільшої зарплати не шкода? (репліка)

За який управлінський результат ТОП-чиновників і найбільшої зарплати не шкода? (репліка)

20.06.2023, 18:08
Коли я роками пишу, що розмір зарплат для ТОП-посадовців мають визначати не за процес їхнього управління, а за результат, то часто наштовхуюся на глухе нерозуміння. Залежно від того, сідниці чиїх політичних фаворитів засідають зараз на владних стільцях, їхні прибічники почергово кидаються на амбразури, захищаючи найсвятіше :).
 
При цьому грубо підміняюють тему розмови, переконуючи мене у тому, що й так не потребує доведення. Праця повинна гідно винагороджуватися! І чим більша зарплата, тим краще. Так ніби я проти цього. І ніби сам не потерпаю усе життя від того, що за якісну працю гідно не платять. Можливо, якраз через останнє, постійно наголошую на тому, що винагороджуватися має НЕ ПРОЦЕС самої праці, який важко оцінити об'єктивно, а її кінцевий РЕЗУЛЬТАТ. Словом, набридло волати про очевидне у пустелі.
 
Тим приємнішим став привід відреагувати на публікацію для The Times британського журналіста і письменника Едварда Лукаса. Цей матеріал "УКРАЇНА МОЖЕ ПЕРЕМОГТИ У ВІЙНІ, АЛЕ ПРОГРАТИ МИР" загалом вартує уважного прочитання. (Залишаю посилання у першому і другому коментарі). Однак мою увагу також привернуло тлумачення західним журналістом важливості "ЕФЕКТИВНОСТІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ". А що це, як не результат, про який я весь час пишу?
 
Прошу дуже кілька цитат: "«Частково проблема полягає в міфі, який старанно поширює Росія, про те, що Україна невиправно корумпована. Країна справді БОРЕТЬСЯ ЗІ СЛАБКІСТЮ ІНСТИТУТІВ і жадібними чиновниками з 1991 року. Ціною стало те, що, починаючи з приблизно однакових стартових позицій у 1990 році, Польща стала майже втричі багатшою за Україну до 2021 року. І навіть найбільші прихильники Польщі не похвалили б її ЗА ВІДМІННЕ ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ», - йдеться в статті.
 
Лукас відзначає Естонію як країну, яка пережила комуністичну катастрофу, але збудувала НАЙБІЛЬШ ЕФЕКТИВНЕ ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ. Балтійська країна приблизно в п'ять разів збільшила свій дохід на душу населення за той самий період". (Кінець цитати).
 
ЗА ТАКИЙ УПРАВЛІНСЬКИЙ РЕЗУЛЬТАТ І НАЙБІЛЬШОЇ ЗАРПЛАТИ НЕ ШКОДА :)
 
Словом, відчуйте, що значить західний підхід до справи і західне мислення.
 
Що ж, усе як годиться, немає пророка у своїй землі :). Проте дуже сумніваюся, що чужого також хтось почує.
 
 
Юрій ЧОРНЕЙ
 
Фото: © Getty Images
 
Переклад статті за посиланням: https://zn.ua/ukr/UKRAINE/the-times-ukrajina-mozhe-peremohti-u-vijni-ale-prohrati-mir.html?fbclid=IwAR32HHfF65sGsOU8k2jktMb9Gx7XGKf08nxJHPlGrXO0u91TV1qYGkkALmo
 

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.
1