За розорювання фермером колонії ховрахів у Чернівецькій області прокуратура відкрила кримінальне провадження

За розорювання фермером колонії ховрахів у Чернівецькій області прокуратура відкрила кримінальне провадження

06.08.2022, 09:53
Нещодавно ми повідомляли (https://uncg.org.ua/rozoraly-unikalne-poselennia.../), що а берегах Дністра у Чернівецькій області фермери розорали поселення ховраха європейського.
 
Цей вид є одним з найрідкісніших звірів в Україні і включений до Червоної книги України. Таких колоній, як була біля села Бернове (Кельменецька територіальна громада Дністровського району), в Україні усього налічується 5-6. Усі відомі поселення розміщені в Чернівецькій області. Вид охороняється Червоною книгою України та Бернською конвенцією, імплементація якої вимагається в рамках євроінтеграційних процесів України. Раніше чисельність виду можна було обліковувати тисячами, а сьогодні ховрахів в Україні лишилось кілька десятків і кожну з колоній щороку ретельно обстежують науковці.
 
Але від однієї з найважливіших колоній залишилась лише частина.
 
Після нашого звернення до Офісу Генерального прокурора України, Чернівецькою обласною прокуратурою відкрито кримінальне провадження. За наявною інформацією, Дністровський районний відділ поліції Поліція Чернівецької області розпочав слідчі дії стосовно даного правопорушення.
 
Ми продовжимо слідкувати за ситуацією та інформувати про результати роботи по збереженню рідкісних тварин.
 
фото: godi photo
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

 

 

 

 

1