З початку війни кількість сирен у Чернівецькій області зросла з 18 до майже 150 і ще 30 сирен планують придбати додатково

З початку війни кількість сирен у Чернівецькій області зросла з 18 до майже 150 і ще 30 сирен планують придбати додатково

16.03.2023, 09:39
У Чернівецькій області наразі встановлено майже 150 сирен. Систему оповіщення планують оновити.
 
Про це розповів начальник управління цивільного захисту Чернівецької ОВА Олексій Гайдай.
 
Модернізація системи почалася ще до війни. У 2020 році були підписані документи щодо модернізації системи оповіщення, але впровадження відбулося під час війни.
 
“У Чернівецькій області діяла стара система оповіщення з апаратурою 1975 року. Блоки управління розміщувалися на базі колишніх підрозділів міліції. Служба з надзвичайних ситуацій розробила нову модель оповіщення і надала нам свої блоки та системи управління для встановлення”, - пояснює Олексій Гайдай.
 
Найбільше сирен є у Чернівцях. За словами Олексій Гайдая, у місті немає вже районів, де не чути сирени.
 
“На початку війни у нас було 18 сирен в області. З початку війни збільшуємо кількість сирен. Наразі маємо майже 150 сирен. Ще додатково маємо придбати 30 сирен, вартість - від 18 до 24 тисяч гривень. Найбільша кількість сирен у Чернівцях і системою оповіщення місто повністю покрите”, - каже посадовець.
 
Наразі відбувається тестовий режим системи оповіщення, яку мають змонтувати і під’єднати до існуючих мереж. Це триватиме до кінця квітня.
 
“Замінювати сирени повністю не будемо. Купимо нові, але залишаться і сирени радянського зразка. До них доставимо додаткове цифрове обладнання”, - пояснив Олексій Гайдай.
 
 


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 
1