'Вижити буде непросто': буковинцям не зможуть підвищити прожитковий мінімум, бо доведеться підвищувати грошові виплати суддям, як вже підвищили оклади нардепам

"Вижити буде непросто": буковинцям не зможуть підвищити прожитковий мінімум, бо доведеться підвищувати грошові виплати суддям, як вже підвищили оклади нардепам

23.07.2022, 10:40

Нещодавно НБУ заявив, що очікує зростання інфляції до кінця року до майже 30%. Постало питання, чи здатна держава в умовах війни відповідно підвищити соціальні стандарти.

Мовиться, зокрема, про рівні мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Ситуацію прокоментувала новопризначена міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в етері телемарафону єдиних новин, передає 24 канал.

- Якщо ж говорити про прожитковий мінімум, то до нього прив'язана величезна кількість грошових виплат, які надаються, зокрема, суддям. Збільшення прожиткового мінімуму збільшить ці виплати, що для держави у нинішніх умовах є надто дорогим кроком, зауважила Оксана Жолнович.

Тому ми можемо просто збільшувати кількість різного роду програм для того, щоб у сукупності людина отримувала достатній набір всіх інструментів, які дозволять їй вижити. Хоча, звісно, буде непросто. Треба буде балансувати, – підсумувала міністерка соціальної політики.

Нагадаємо, що наразі узагальнений показник прожиткового мінімуму від 1 липня 2022 року складає 2 508 гривень на одну особу на місяць. Тим часом мінімальна зарплата в Україні становить 6 500 гривень.

Кабінет міністрів урізав виплати українським військовим 30 тисяч грн під час війни.
 
Відповідні зміни до постанови №168 Кабмін вніс 1 липня. Відповідно до ухвалених змін надбавка в розмірі 30 тисяч гривень тепер виплачуватиметься тільки захисникам та захисницям, які перебувають у зоні бойових дій або в оточенні, а 100 тисяч гривень — під час виконання бойового розпорядження. 
 
Верховна Рада України голосує законопроект №7251, яким дозволяє роботодавцям не виплачувати середній місячний заробіток військовослужбовцям! І вже з 19.07.2022-го, сумлінні роботодавці зупиняють дані виплати 
 
Тим часом народні депутати України зможуть отримувати підвищені оклади завдяки постанові №7561, яку підтримали представники всіх фракцій Ради. В результаті оклад депутата збільшиться з 28 810 гривень до 49 620 гривень, і це без урахування доплат і додаткових витрат.


Про це повідомив політик Микола Томенко у Facebook, пише Обозрєватєль.

Микола Томенко звернув увагу на те, що це рішення фактично створило особливу "єдність" парламентарів. В умовах повномасштабної війни підтримати своє матеріальне становище погодилися 308 депутатів.

Гроші залучатимуть за рахунок допомоги, яку надають Україні міжнародні партнери.

"Поки найактивніші депутати виставляють свої фотки про героїчне волонтерство з Парижа, Лондона та інших столиць братніх держав, ВР нишком покращила їхнє фінансове забезпечення", – написав Томенко.

Саму постанову зареєстрував спікер Руслан Стефанчук разом із представниками всіх фракцій та груп.

Із 18 по 20 липня документ пройшов усі етапи погоджень та голосування.

Хто підтримав документ:

- 203 депутати зі "Слуги народу";

- 18 із ЄС;

- 17 із "Довіри";

- 14 з екс-ОПЗЖ;

- 12 із "Батьківщини";

- 11 із "Голосу";

- 11 із "За майбутнє";

- 11 із "Відновлення України";

- 11 із позафракційних.

"Як бачимо, незважаючи на окремі критичні оцінки досі "таємної" (без журналістів) діяльності ВР, народні обранці від влади спільно з непримиренною, конструктивною та розумною опозиціями діють у повній єдності та злагоді!" – зазначив Томенко.

Згідно з постановою №7561, в Україні дозволили фінансувати надбавки для нардепів із коштів держбюджету, які надійдуть до скарбниці України як допомога від міжнародних партнерів.


https://24tv.ua/economy/ukrayina-ne-zmozhe-pidvishhiti-minimalni-zarplati-prozhitkoviy_n2101621 



Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  

1