Волонтера з Буковини судитимуть за оформлення фіктивних документів ухилянтам

Волонтера з Буковини судитимуть за оформлення фіктивних документів ухилянтам

16.11.2022, 16:35

За скоєне волонтеру загрожує до трьох років ув'язнення.

За 12 тис. грн фігурант справи нібито пообіцяв чоловікові виготовити документи для пропусків на блокпостах

Поліція завершила розслідування справи чернівецького волонтера, якого звинувачують в оформленні фальшивих документів на відтермінування призову до армії. Довідки про членство в благодійній організації, якою керував фігурант, також дозволяли чоловікам безперешкодно проїжджати блокпости у комендантську годину. Якщо вина волонтера підтвердиться, йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

 Як у середу, 16 листопада, повідомила прес-служба Чернівецької обласної прокуратури, за підробку документів керівник місцевої благодійної організації взяв від клієнта 12 тис. грн. За ці гроші фігурант справи оформив чоловіка як волонтера, аби відтермінувати йому призов на військову службу. «За вказану суму обіцяв прийняти до благодійної організації та виготовити відповідні документи, які дозволяли б безперешкодно проїжджати через блокпости у комендантську годину та отримати відстрочку від призову на військову службу», – йдеться у повідомленні прокуратури.
 
Мешканця Буковини підозрюють у хабарництві (ч. 3 ст. 368-3 КК України), за скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років. Справу прокуратура уже скерувала до суду.

https://zaxid.net/news/

 

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    

 

  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском

 

1