Вартість ремонту Хотинської зросла з 206 до понад 218 мільйонів гривень і коли завершать ремонт вулиці підрядник не знає

Вартість ремонту Хотинської зросла з 206 до понад 218 мільйонів гривень і коли завершать ремонт вулиці підрядник не знає

23.11.2022, 08:07

У Чернівцях не завершать ремонт вулиці Хотинської у 2022 році. Це пов'язано з великою кількістю змін до проєкту, які вносили.

Про це на пресконференції 22 листопада повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк.

За його словами, через коригування проєкту вартість ремонту зросла на приблизно 30 мільйонів гривень.

"Є проблеми підрядником і дуже багато питань до проєкту. Проєкт коригувався і, на жаль, змін настільки багато, що цьогоріч не завершать роботи. Там є багато дефектів по вулиці, є питання до покриття, до люків, висоти опор", — говорить Зазуляк.

На момент укладання угоди, ремонт мали завершити 1 серпня 2021 року. Пізніше договір продовжили спочатку до кінця 2021 року, а потім — до 5 травня 2022 року. Востаннє підрядник просив продовжити договір, бо під час ремонту виникли незаплановані роботи. Зокрема, реконструкція двох мостових переїздів та ремонт каналізаційної мережі, яких не було в початковому проєкті.

Через це вартість ремонту зросла з 206 до понад 218 мільйонів гривень. Додаткові роботи фінансували з міського бюджету.

"Там залишилось зробити два мости, технологічно це буде на наступний рік, підняти у відмітку люки й облаштувати розмітку. Як ми можемо говорити про терміни, якщо зараз війна і є великі проблеми з постачанням, з виробництвом", — каже начальник підрядної компанії Олександр Ластівка.

Що відомо

Проєктно-кошторисну документацію на ремонт вулиці Хотинської розробили у 2019 році.
У вересні 2019 року депутати Чернівецької міської ради звернулись до президента та уряду, аби на ремонт виділили гроші з держбюджету. У вересні 2020 році нардепи проголосували за виділення 200 мільйонів на ремонт дороги.
11 вересня 2020 року визначили підрядну компанію для ремонту Хотинської. Це фірма "ПБС". На момент укладання угоди, роботи мали завершити до початку серпня 2021 року, згодом — до кінця 2021.

 

 Джерело: Суспільне. Буковина 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.  

1