Вакциновані вважають винною РФ, антивакцинатори – США і НАТО: в Австрії провели цікаве опитування щодо війни в Україні

Вакциновані вважають винною РФ, антивакцинатори – США і НАТО: в Австрії провели цікаве опитування щодо війни в Україні

28.07.2022, 09:37

Опитування в Австрії показало, що більшість вакцинованих австрійців вважають Росію відповідальною за війну в Україні. Тоді як невакциновані здебільшого звинувачують у цій війні США і НАТО.

Про це пише австрійське видання profil коментуючи на опитування Віденського університету. Також видання зауважує, що серед австрійських антивакцинаторів має місце глибока недовіра до держави та ЗМІ.

Опитування Віденського університету тепер показує, що переважна більшість людей, які більше одного разу робили щеплення від коронавірусу, звинувачують Росію у війні в Україні (88%). З іншого боку, більшість невакцинованих (66%) звинуватили у цій війні США.

"Давно підозрювали, що скептики щодо вакцинації мають слабке місце у ставленні до Росії. На демонстраціях проти короназаходів багато з них розмахували біло-синьо-червоними прапорами, а альтернативно-праві медіа-платформи описували російську загарбницьку війну проти України як безальтернативну", – пише profil.

Австрійський вчений з комунікацій Якоб-Моріц Еберл у коментарі виданню пояснює це тим, що багато невакцинованих вірять у теорії змови.

"Наративи теорії змови про коронавірус та війну в Україні схожі. В обох випадках йдеться про те, що є певна еліта, яка тобі бреше. Основним будівельним блоком усіх теорій змови є антиелітаризм. Віра в одну теорію змови є найкращим прогнозом для віри в інші теорії змови", – пояснює Якоб-Моріц Еберл.

Австрійське видання припускає, що проблема може погіршитися, тому що війни та кризи сприяють поширенню теорій змови, адже вони дають прості пояснення складним геополітичним контекстам.

"По всій Австрії близько 30-40% людей сприйнятливі до таких історій. Крім того, засновники альтернативних ЗМІ мають фінансовий інтерес у поширенні дезінформації, а популісти мають політичний інтерес", – підсумовують журналісти profil.

 

OBOZREVATEL

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1