Через Буковину в Україну везли взуття для військових за завищеною вартістю

Через Буковину в Україну везли взуття для військових за завищеною вартістю

19.06.2022, 09:41

Митники попередили спробу незаконного переміщення товарів вартістю 2,5 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Працівники Координаційно-моніторингової та Чернівецької митниць запобігли незаконному переміщенню великої партії взуття для військових, яке ввозилось в Україну з навмисним завищенням вартості товарів у декларації. Оборудку викрили через подвійний пакет документів.

У зону митного контролю п/п «Порубне» Чернівецької митниці на в’їзд в Україну прибув автомобіль під керуванням громадянина Туреччини. Чоловік переміщував товар «Взуття для військових 2500 пар», вартість яких згідно з поданою електронною митною декларацією складала 180 500 доларів США.

ФОТО: пресслужба ДМСУ

Під час проведення митного контролю посадові особи Координаційно-моніторингової митниці виявили у водія зазначеного транспортного засобу другий пакет документів на вказаний вантаж, з іншими відправником та одержувачем з вартістю товару 90 000 доларів США, що у два рази менше заявленого в електронній митній декларації.

Таким чином митники встановили факт навмисного завищення вартості товарів та подання до митного оформлення документів із неправдивими відомостями щодо відправника, отримувача та вартості товарів.

Посадові особи Чернівецької митниці склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Вартість предметів правопорушення складає 2,5 млн грн.

 

Джерело: https://onebuk.tv/bukovynski-mytnyky-zavadyly-vodiyu-z-turechchyny-vvezty-v-ukrayinu-vzuttya-dlya-vijskovyh-za-zavyshhenoyu-vartistyu/

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua   
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1