В онкодиспансері черговий скандал: пацієнтка скаржиться на лікаря за вимагання коштів  на так звану 'безплатну медицину'

В онкодиспансері черговий скандал: пацієнтка скаржиться на лікаря за вимагання коштів на так звану "безплатну медицину"

11.04.2016, 13:53

Ще не  уляглися остаточно пристрасті навколо  так званих благодійно-примусових внесків за аналізи, які правили з пацієнтів  в обласному онкологічному диспансері, як на черзі, схоже, назріває новий скандал.  І знову навколо цієї лікувальної установи.

Цього разу пацієнтка скаржиться на лікаря онкодиспансеру Іллю Тащука, який нібито змусив її накупити різного медичного обладнання на майже тисячу гривень. Жінка вважає, що до її операції ці призначення, а відповідно витрати не мають жодного стосунку. А відтак спробувала "по доброму" повернути витрачені кошти. Проте порозумітися, як вона стверджує,  з лікарем не вдалося. За словами жінки, він не тільки не повернув витрачені нею кошти, а навпаки пообіцяв ще більші витрати. Якщо ж жінка не заплатить, то ніякої медичної допомоги не отримає. Що власне, нібито, і сталося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал в онкодиспансері: благодійний внесок за аналіз крові - 80 гривень. Лікар Ольга Кобевко кличе всіх на підтримку комісії!

Тепер пацієнтка шукає правди у чиновників Міністерства охорони здоров’я і профільного департаменту Чернівецької ОДА. Скарга також стала предметом розгляду на засіданні комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин. Доповідала з цього питання заступник голови постійної комісії обласної ради Ольга Кобевко.

І хоча громадськості депутати її поки не представили, журналісти зуміли роздобути документ-скаргу з власних джерел. Зважаючи на значну громадську важливість порушених у скарзі питань публікуємо її для викоріння подібних ганебних явищ, якщо така ситуація справді мала місце. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про "нещасні" благодійні внески, або Ще одна комісія облради вирішила не продовжувати контракт з головлікарем онкодиспансеру

Водночас редакція свідома того, що описана ситуація може мати різні витоки, тлумачення і кожна  задіяна у конфлікті сторона має тут свою правду. Публічне і прозоре обговорення конфлікту стало би найкращим доказом того, що система охорони здоров'я дієздатна, реагує на виклики часу і спроможна змінюватися у разі потреби.

Сподіваємося  отримати офіційний коментар з цього приводу від лікаря онкодиспансера Іллі Тащука, представників Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА, постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх родин.

1


КОМЕНТАРІ (13)

 Треба забрати у цих хабарників дипломи лікарів, без права поновлення! А ще зняти з роботи головного лікаря, який точно про все знає і не реагує, а може і заставляє це робити!!!

avatar

Volodymyr Kulchytskyy

11 квітня 2016 20:21

Головного лікаря вже зняли! Але побори продовжуються як бачимо!таких лікарів потрібно виганяти без права бути лікарем!

avatar

Пацієнти

11 квітня 2016 20:37

avatar

ЛЮСЯ

12 квітня 2016 11:55

ДОРОГІ ПАЦІЄНТИ НЕВЖЕ ВАС СОВІСТЬ ГЕТЬ ПОКИНУЛА ДЕ ПОДЯКА ЗА ЗБЕРЕЖЕНЕ  ЖИТТЯ .СКІЛЬКИ ЛЮДЕЙ ПОМИРАЄ ТОМУ ЩО НЕПРАВИЛЬНО ПРООПЕРУВАЛИ. ВИ НЕ ДОКТОРА ВИНУЙТЕ А СЕБЕ .ВІН   ДО ВАС У КИШЕНЮ НЕ ЛІЗ .А ВАМ ДОРОГА ПАЦІЄНТКА СКАЖУ ЦЕ ВЕЛИКА БРИХНЯ ЩО ВІН НАЗВАВ ВАМ ЦІНУ  Я ОПЕРУВАЛАСЯ В  НЬОГО  І БАГАТО ЩЕ Є ЗНАКОМИХ ЯКІ ТЕЖ ОПИРУВАЛИСЬ ЦІНУ НІКОМУ НЕНАЗИВАВ.  ПРАВДА ТУТ ЛИШ Є В ТОМУ ЩО ВАМ ЗАПЛАТИЛИ  НАПЕВНО НЕМАЛУ СУМУ АБИ ВИ ЗРОБИЛИ  З ДОКТОРА  ЧУТЬ НЕ УБИВЦЮ. БОГ ВАМ СУДЬЯ ЗА НАКЛЕП БУДЕТЕ ВІПОВІДАТИ А Я  І БАГАТО ПАЦІЄНТІВ ХОЧУТЬ НИЗЬКО УКЛОНИТИСЬ ПЕРЕД ЦІЄЮ ЛЮДИНОЮ ЗА ЗБЕРЕЖИНЕ ЖИТТЯ  .ПРИЙДІТЬ МИ ПАЦІЄНТИ  СКИНЕМОСЯ ВАМ НА ТОЙ ЗЛОЩАСНИЙ ПАКЕТ ЛИШ ПЕРЕСТАНЬТЕ ПОЛИВАТИ БРУДОМ ЦЮ СПРАВЕДЛИВУ ЛЮДИНУ . І ТУТ НАПРОСЮЄТЬСЯ ДУМКА ХТО ВАС НАДОУМИВ ЦЕ ПИСАТИ . ЧИ НЕ ТІ НАРОДНІ ДЕПУТАТИ ЯКІ РИЮТЬ НА ВЕСЬ ОНКОДИСПАНСЕР .ЩОБ СІСТИ У КРІСЛО І ЗАБУТИ ПРО ВАС .ЯК І УСІ ДИПУТАТИ. ОБІЦЯТИ ЦЕ НЕОЗНАЧАЄ ВИКОНАТИ.

avatar

ПАЦІЄНТИ

12 квітня 2016 12:36

Все це робиться навмисне, і повязано з призначенням нового головного лікаря. хтось явно хоче щоб головним лікарем диспансеру була людина яка не обрана колективом лікарні. Шкода що після революції гідності в нас до "кормушки" добралися люди які не гідні бути на керівних засадах які не дослухаються до думки людей, трудового колективу, а займаються гидкими справами. І тому чекати кращого нема чого.

avatar

mamolog

12 квітня 2016 15:28

Тащук лікар хороший, але будемо честні бере гроші як і всі. Я взагалі цю лікарню на дух не переношу, бо там до пацієнтів ставляться дивлячись від суми яку ти постпвиш у карман! Навіть якщо ти безнадійно хворий, не постидяться взяти гроші. І про яку безкоштовну медецину ви пишете. Смішно стає.... 

Тут конкретно звинувачувати лікаря неправильно. Треба викорінювати всю систему.Вони всі хороші.

avatar

Ні - хабарам

12 квітня 2016 15:42

Тащук лікар хороший, але будемо честні бере гроші як і всі. Я взагалі цю лікарню на дух не переношу, бо там до пацієнтів ставляться дивлячись від суми яку ти постпвиш у карман! Навіть якщо ти безнадійно хворий, не постидяться взяти гроші. І про яку безкоштовну медецину ви пишете. Смішно стає.... 

Тут конкретно звинувачувати лікаря неправильно. Треба викорінювати всю систему.Вони всі хороші.

avatar

Ні - хабарам

12 квітня 2016 15:42

якби пацієнтка була не згідна з тим що в аптеці купляти лишнє так би мовити то не купляла б. А то все таки купила а тепер хоче щоб лікар повернув гроші. Тут явно заздалегідь задумано була саме так зробити і вчинити скандал на рівному місці. Але ж нікому не секрет що у всіх лікарнях без операційного пакету не можливо зробити операції. Винятком є тільки невідкладна допомога, на яку тільки передбачені кошти. На все інше коштів на жаль державою не фінансується. Пацієнтці бажаю здоровя і здорового глузду.

avatar

mamolog

12 квітня 2016 15:57

Дорога Наталія Василівна  прочитавши вашу скаргу та звинувачування в адрес Т ащука І,В.  .що він вимагав увас 2000грн . а ви що рішили заробити на нім10 000грн .то хто у кого хоче заробити грошей  Очевидь вас надоумили це написати нерозумні люди  .які рішили через вас добратися й до крісла заступника головного навіть можу угадати хто ця сладка парочка .Це ті котрі давно мутя воду в диспансері і шукають таких  як ви .як той атовець що і близько небув у АТО .які ж ви продажні.але БОГ вам судя.ІЛЛІ ВІКТОРОВИЧУ ЩИРА ПОДЯКА ЗА ЖИТТЯ СЕСТРИ ЯКУ ВІН ПРООПЕРУВАВ І СУМУ НЕНАЗИВАВ .а ворогам вашим довго нетішитись. обернуться а їх біда ззаді

avatar

рідні пацієнтки

12 квітня 2016 21:35

ПАНІ БУТА  ЧОМУ ВИ ЧЕРЕЗ ЗНАКОМИХ ХОТІЛИ ПРОЙТИ  КОМПЮТЕРНУ ТОМОГРАФІЮ. У ОНКО ДИСПАНСЕРІ  У ВАС Ж НЕЗЛОЯКІСНА МОЖЕТИ І У ДІАГНОСТИЧНОМУ ТАМ  ДЕШЕВШЕ . ЧИ ВИ ХОТІЛИ ПІДЛО  ЩЕ РАЗ  НАПАКОСТИТИ  І ЗАРОБИТИ ЦЕЙ РАЗ СКІЛЬКИ  МОРАЛЬНОГО . ВАШУ ФОТОГРАФІЮ УЖЕ БАЧИЛИ У РОЗШУКУЄТЬСЯ АФЕРИСТКА ТА ЇЇ СПІВУЧАСНИКИ.

avatar

НІ ХАБАРАМ

13 квітня 2016 11:11

А де можно глянути фото цієї аферистки

avatar

Гость

13 квітня 2016 12:25

Даже уже не смешно! Клоуны, я слышала, должны покидать нашу Украину! Так вот и вы, тетя-жалобщица, валите лечиться в Израиль, Германию или ещё куда-то чухайте))))) хватит сочинения писать))))) задолбали вы нормальных людей и врачей тем патче)))) Обжираетесь, бухаете, все в негативе лазите по жизни, а потом ещё и лечиться на шару хотите! Фиг вам -платите!!!!

avatar

Шизофрения

13 квітня 2016 13:29

Так, на жаль склалося, що держава нас всіх кинула, і лікарів в тому числі. В силу обставин протягом 2013-2015р.р. я ніби поселився в Чернівецькій онколікарні – лікували мою дружину з приводу РМЗ. Ситуація складна на справді. Якщо про персоналії, то скажу, що піклувався нашим процесом саме Тащук І.В. Зараз ми живі і здорові, найстрашніше – позаду. Зрозуміло завдяки кому: відношення до справи, підхід до людей, клінічне мислення, професійні та людські якості. Звичайно, що ми безмежно вдячні. Судячи із змісту так званого скандалу у нас з дружиною є свої особисті погляди:

1.  Тащук І.В. – лікар-професіонал вищого ґатунку. Ми бачили скільки людей бажають потрапити саме до нього, як розривається його мобільний, спостерігали за його надмірною зайнятістю. Гадаю, що та кількість людей, яким він потрібен приходять з метою точно не для того, щоб принести бабло.

2.  Такий лікар широко і комплексно мислить. Він блискуче обізнаний у онкології, хірургії його профілю, використовує новітні знання в галузі онкології, володіє англійською, його постійно запрошують на семінари та симпозіуми по всьому світі.   

3.  Інформацію про будь-якого лікаря можна отримати за загальними враженнями після перебування в онколікарні: чутки, плітки, що скільки коштує, чи добрий доктор і т.д. Не може бути, що начмед в когось щось вимагав. Не чули ми такого. Наш особистий досвід тому приклад.   

 

І що буде далі? Нам дуже не хочеться, щоб через чиїсь шкурні інтереси наш край втратив би такого лікаря. Не подобається комусь, що трудовий колектив хоче бачити Тащука І.В. на посаді головного лікаря. На скільки мені відомо, він і сам не рветься до того крісла. Поки що вдячні пацієнти з острахом наслухають, чи взагалі буде такий Богом дарований тут лікар. Ну піде збільшувати жінкам груди в галузі пластичної хірургії, чи буде ведучим онкологом-вченим, викладачем медичного ВУЗу, а може просто буде оперувати у найдорожчих клініках світу. Одним словом – не затребуваним Тащук І.В. ніяк не буде! Це може бути непоправною втратою для нас. Чомусь він не вибрав такі райдужні фінансові перспективи, а працює за покликанням серця в нашій бідній та дурній державі. 

avatar

Борисюк Андрій

19 квітня 2016 23:46