Узбережжя озера у Чернівцях встелене дохлою рибою

Узбережжя озера у Чернівцях встелене дохлою рибою

02.08.2022, 19:47

Узбережжя озера, що на вулиці Південно-Кільцевій у Чернівцях, встелене рибою. Про масову загибель риби в одному з озер парку «Жовтневого» повідомили чернівчани.

Відповідний допис з'явився на сторінці у Фейсбук «Ініціативної групи чернівчан».

Користувачка, на ім'я Віра Іванчук, розповіла, що наразі відбувається на водоймі та додала відповідні фото, пише Медіа агентство АСС.

«Берег усіяний дохлою рибою, жаби тікають на берег, весь мальок і подекуди великі екземпляри під берегом судомно хапають повітря. За кілька хвилин вони вже плавають черевом догори. За словами рятівника, це почалося вчора ввечері.  Схоже в озера (обидва озера отруєні) була злита якась отрута чи хімія. Це вже не перший раз і триває вже багато років і нікому до цього не діло.  По всій довжині двох озер постійно стоїть моторошний сморід, з'явилася мошка (якою раніше ніколи не було) укуси якої дуже болючі і довго лікуються. Може нарешті пора знайти винних у цьому беззаконні, яке триває багато років. Нехай понесуть законне покарання», - зазначила дописувачка. Керівництво парку звертатиметься до спеціальних служб

Керівництво парку звертатиметься до спеціальних служб

Кореспондент Медіа агентства АСС звернувся за коментарем до директора парку «Жовтневий» Юрія Воронки. Керівник парку зазначає, що така ситуація відбувається на озерах з року в рік, проте винних досі не знайшли та не покарали. Адміністрація парку вкотре звертатиметься до усіх відповідних служб, щоб спеціалісти визначили рівень забруднення та причини мору риби.

«Історія повторюється з року в рік. У нас працювала навіть комісія, перевіряли всі скиди, проте витоки отруйних речовин їм встановити не вдалось. Річ у тому, що до озер парку потрапляють дощові зливи та приватні витоки з вулиці Пилипа Орлика, з Героїв Майдану, з Паркового проїзду та інших. Приватні підприємці поврізались в комунальні мережі. ми не можемо простежити всі. Це все дорогі і складні обстеження, на які ми не маємо ресурсів. Потрібне серйозне фінансування. Наразі ми обстежимо територію, подамо запити до спеціальних служб. Будемо чекати на результати їхньої експертизи. Питання дійсно складне, проте потребує вирішення, адже роками ми боремось з цим», - зазначив Юрій Воронка.

Директор парку також зазначив, що інформуватиме громадськість про результати досліджень. 

Джерело:  сайт https://acc.cv.ua/

На озері у Чернівцях масово гине риба: що відомо

На озері у Чернівцях масово гине риба: що відомо

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

 

 

1