Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова прокоментувала непокору, барикадування та порізані вени у Чернівецькому СІЗО. ФОТО 18+

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова прокоментувала непокору, барикадування та порізані вени у Чернівецькому СІЗО. ФОТО 18+

26.04.2020, 12:09

у Чернівецькому слідчому ізоляторі, у ніч на 25 квітня група ув'язнених зачинилася в камерах, перешкоджаючи персоналу установи виконувати свої обов'язки. Бунт вчинили через  прибуття до виправної установи підсудного з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях ув'язнені забарикадувалися в камерах СІЗО та почали різати вени

У Чернівецькому СІЗО виявили недоліки в організації протиепідемічних заходів щодо поширення COVID-19

Голова Шевченківського райсуду Чернівців та його помічник 14 днів перебували на самоізоляції через засуджену із COVID-19

У Чернівецькій області є підтверджений випадок COVID-19 серед засуджених

У зв`язку із ситуацією, що склалася, уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова відреагувала на бунт ув’язнених у Чернівецькому СІЗО.

Відповідний інформаційний пост Людмила Денісова розмістила у мережі Фейсбук на своїй сторінці.

“Вчора за моїм дорученням регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернівецькій області Леонід Мельников здійснив позаплановий моніторинговий візит до державної установи «Чернівецький слідчий ізолятор» з метою з’ясування обставин надзвичайної події, що сталася в установі у ніч проти 25 квітня.

Під час візиту встановлено, що близько 23 години 24 квітня, ув’язнені, які утримуються в установі, почали висловлювати масове невдоволення прийняттям до СІЗО новоприбулого ув’язненого з підтвердженим діагнозом – коронавірусна хвороба COVID-19″, – йдеться у дописі.

За словами адміністрації установи, ув’язнені виказували обурення, заклики до непокори та барикадувалися. У зв’язку з цим, 25 квітня о 6 годині ранку керівник установи оголосив збір особового складу по тривозі. О 8 годині, під час зміни чергування, ув’язненні з 3-х камер чинили персоналу перешкоди та опір під час входження до приміщень для проведення перевірки.

Тож як повідомила Людмила Денісова, через це до сімох ув’язнених застосовано фізичну силу, а до одного з них – спеціальні засоби (кайданки). На знак протесту троє ув’язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя. Один із в’язнів мав венозну кровотечу. Для надання йому допомоги було викликано карету швидкої медичної допомоги, а сам в’язень був вивезений за межі СІЗО.

Світлина від Людмила Денісова.

Світлина від Людмила Денісова.

Світлина від Людмила Денісова.

“Наразі в установі проводиться службова перевірка. Поінформовано правоохоронні органи.

Хворий на коронавірусну хворобу COVID-19 на даний час перебуває в окремій камері, в ізольованому блоці, передбаченому для перебування осіб з підозрою\захворюванням на коронавірус. Стан його здоров’я задовільний.

Ситуація у Чернівецькому СІЗО перебуває на моєму особистому контролі”, – додала вона.

1