У театрі - новий головний художник, а актори зіграють велике кохання (+ВІДЕО)

У театрі - новий головний художник, а актори зіграють велике кохання (+ВІДЕО)

23.02.2016, 19:59

Новим головним художником Чернівецького музично-драматичного театру став Андрій Романченко. Андрій Романченко раніше працював художником-постановником Донецького обласного академічного українского музично-драматичного театра, а з 2014 року - головним художником Київського національного академічного театру оперети.  - Я співпрацював з Чернівецьким театром, зокрема, працював над виставами "Земля" та "Юліан Цезаревич", - розповідає Андрій Романченко. - Але коли мені запропонували перейти на постійне місце роботи до чернівецького театру, довго не роздумував, - погодився. Чернівці - місто інтелігентів та інтелектуалів. Гадаю, це одне із справді європейських міст України. Тому працювати у цьому колективі, для цих людей - це для мене можливість розширити свій творчий потенціал. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Гроші – грошима, але нищити театр не дозволю», - Юрій Марчак

Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської готує прем`єру – виставу про кохання угорського композитора і піаніста Ференца Ліста «Маестро і Кароліна». Драматургічних творів про Ференца Ліста не існує. Є два документальних фільми, один – художній. Тож розпочавши роботу над своєю постановкою, художній керівник театру Людмила Скрипка перш за все вивчила архіви та академічні видання, присвячені композитору.

- З`ясувалося, що 90% інтернет-документів про Ліста не співпадають з фактичним історичним матеріалам, - каже Людмила Скрипка. – Тож спочатку ми звернулися до архівів, перегорнула сторінки академічних видань, а потім, на основі цього, створили власний драматичний сценарій.

Театрали вирішили поставити виставу про видатного музиканта, адже його особистість вважають надзвичайно важливою у становленні світової культури. Вистава не буде стосуватися Ліста як музиканта, головний акцент буде не на здібностях композитора, а на його почуттях... почуттях до українки, яка стала єдиною музою піаніста. 

- Ми не досліджуємо творчість Ліста, а показуємо його кохання до українки Кароліни, яку він назвав своєю єдиною і справжньою музою, - продовжує Людмила Скрипка.

Невідємною частиною вистави буде, звичайно ж, музика. У виставі акож його музичні композиції в аранжуванні диригента Чернівецького муздрамтеатру Володимира Шнайдера. Також виставу супроводжуватимуть українські народні пісні. 

У виставі "Маестро і Кароліна" будуть задіяні 12 акторів чернівецького театру. У декількох акторів буде по кілька ролей. Ліста буде грати Григорій Руденко-Краєвський, а Кароліну – Сніжана Винарчук. 

Нова постановка приурочена до 205-ої річниці від дня народження великого митця і відбудеться 26 березня.

 Сайт http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Що з Гринишиним? Він залишився у нас? Чим порадує? Чомусь ані слова.

avatar

Де Гринишин?

23 лютого 2016 22:10