«Гроші – грошима, але нищити театр не дозволю», - Юрій Марчак

«Гроші – грошима, але нищити театр не дозволю», - Юрій Марчак

23.02.2016, 19:12

Доходи Чернівецького музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської зросли. На жаль, витрати – теж.

- Загальний дохід театру за 2015 рік становить 2 мільйони 703 тисячі 423 гривні. Це майже удвічі більше, ніж за 2014 рік, - каже Юрій Марчак, директор Чернівецького муздрамтеатру.

– Збільшилася також і кількість глядачів: якщо у 2014 році їх було 50805, то у 2015-му – 60144. Таким чином, можу сказати, що за минулий рік ми повністю виконали свої творчі та фінансові плани. Водночас, відчутно зросли і витрати театру. Наприклад, лише за опалення за січень довелося сплатити 111 тисяч гривень.

- Попри всі матеріальні нюанси, надаючи приміщення в оренду, вимагаємо дотримуватися певних правил. Приміщення експлуатується 110 років і кожен працівник театру дбає про збереження антикваріату, - продовжує Юрій Марчак.

– А нещодавно в орендарі обурилиися через заборону використовувати на сцені відкритий вогонь. Гроші – грошима, але нищити майно театру я не дозволю. Наразі Чернівецький театр збирається на так звані «обмінні» гастролі: відвідають Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Житомир, Хмельницький та Вінницю.

Натомість, театри цих міст зігріють свої вистави на чернівецькій сцені.

Сайт http://acc.cv.ua/

1