Партія Порошенка розкололася у питанні щодо усунення мера Чернівців: нардеп Король від БПП проти Каспрука і чернівецьких депутатів від своєї партії

Партія Порошенка розкололася у питанні щодо усунення мера Чернівців: нардеп Король від БПП проти Каспрука і чернівецьких депутатів від своєї партії

02.08.2018, 12:42

Нардеп від БПП Віктор Король похвалив обранців Чернівецької міськради за дострокову відставку мера Олексія Каспрука, й закликав Верховну Раду брати приклад з чернівецьких депутатів у питанні відставки неефективних міністрів.

Про це йдеться у статті депутата "Будуймо Чернівці майбутнього", яку опублікувала газета "Час", пише molbuk.ua

Зокрема, Король висловив свою підтримку депутатам міськради, які 26 липня достроково припинили повноваження міського голови Чернівців Олексія Каспрука.

Нагадаємо, депутати фракції БПП "Солідарність" у Чернівецькій міській раді не брали участі у голосуванні за усунення мера Чернівців.  

Нардеп БПП Віктор Король розкритикував дії фракції "Солідарність" у Чернівецькій міськраді, яка відмовилась брати участь у голосуванні за дострокове припинення повноважень міського голови Чернівців Олексія Каспрука. 

Зокрема, політик звинуватив представників фракції у тому, що вони "не поставились із розумінням та відповідальністю до тих процесів, які відбуваються у Чернівцях".

"Наприклад, найбільша президентська фракція заявляє офіційно, що вона не бере у цьому участі. Хіба це позиція - без позиції? Вони повинні визначитися, з ким розвивати місто: з тими, хто був, чи з тими, хто буде?! Вони ще й не підтримують президента і його гасло "Жити по-новому"? Адже не можна усунутися від того, що діється і буде діятися у місті. Зараз потрібно ремонтувати дороги, поправляти господарку, розвивати комунальні підприємства, транспорт", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З перефарбованими регіоналами газового олігарха Фірташа чи з громадою Чернівців? Членам міжфракційного депутатського об’єднання «Буковина» час визначатися!

Максимюк побачив, що так звана більшість без пояснень знімає з розгляду об’ємні документи, а Продан поміняв позицію на 180 градусів

Фищук “стучить” на Бурбака Стецю?

Продан заперечує, що в Чернівцях відбувся антипрезидентський переворот, просто партія Порошенка не довіряє своїм депутатам

Депутати фракції БПП "Солідарність"  також пояснили, чому не брали участь у голосуванні.

Про це йдеться у заяві Ради Чернівецької міської організації політичної партії БПП «Солідарність» щодо рішення сесії Чернівецької міської ради про дострокове припинення повноважень міського голови О. Каспрука, - пише  сайт http://acc.cv.ua/. 

 Далі текст заяви: 

"Сесія Чернівецької міської ради 26 липня поточного року достроково припинила повноваження Чернівецького міського голови Олексія Каспрука.

Фракція нашої політичної сили не брала участь у голосуванні не тому, що нам байдужа доля Чернівців, це ми зробили свідомо і заявили про нашу позицію давно.

На відміну від інших політичних сил, представлених у міській раді, ми не брали, не беремо і не будемо брати участі у конфлікті двох ворогуючих сторін ні в якому вигляді.

Бо ми на боці громади. Ще раз підкреслюємо – це ненормально, коли людей позбавили їх вибору. Але винні у тому, що сталося, обоє найвищих посадовців міста.

Тому сесія, яка відбулася, не є чиєюсь перемогою. Є лише ті, що програв. І це, на жаль, чернівецька громада.

Заявляємо про те, що  наша партійна організація доручила своїй фракції у міській раді  та представнику у виконкомі взяти під суворий контроль виконання всього, що обіцяв «переможець». Будемо добиватися пильного громадського нагляду за діяльністю комунальних підприємств міста, розподілом землі, вирішенням накипілих комунальних проблем, виконанням бюджету міста. Жодних підкилимних домовленостей, «договорняків» та непрозорих кадрових призначень!

Ми будемо вимагати у нових керманичів міста негайного дообрання членів та секретаря виконкому, призначення заступників міського голови і керівників виконавчих органів.

Поставимо питання про звіт секретаря міської ради Продана В.С., голів всіх депутатських комісій на сесії міської ради та перед городянами вже найближчим часом.

Прослідкуємо, щоб звернення до Верховної Ради України про дострокові вибори Чернівецького міського голови було підготовлено та відправлено у визначений Законом термін. Підтримаємо звернення до парламенту держави про дострокові вибори міської ради.

В Чернівцях є чесні люди, здатні запобігти руйнації європейського міста. Закликаємо цих людей до співпраці на благо громади" - кінець цитати. 

1