Максимюк побачив, що так звана більшість без пояснень знімає з розгляду об’ємні документи, а Продан поміняв позицію на 180 градусів

Максимюк побачив, що так звана більшість без пояснень знімає з розгляду об’ємні документи, а Продан поміняв позицію на 180 градусів

01.08.2018, 17:54

Журналісти Інформаційного агентства АСС запитали в депутатів, як їм працюється без міського голови Олексія Каспрука та почули різні відповіді: 

Володимир Бешлей із фракції "Рідне місто" розповів, що робота депутатів злагоджена та динамічна. Усі питання обговорюються ретельно , вносяться конструктивні зміни. 

Василь Максимюк, голова фракції БПП «Солідарність» в міській раді зазначає: « Що відчувається у цілому по організації роботи?  Ми приступили до розгляду планових сесійних питань, а вони, як правило, розглядались  в нормальному робочому режимі. Власне, вони наразі так і розглядаються. Хочеться сказати, що досить багато цілих проектів рішень знімається, так званою більшістю. Це об’ємні документи, які чомусь знімаються.»

Іван Гончарюк, депутат фракції «Народний контроль»: «Сесія проходить у звичайному режимі, дещо менше галасу, обговорень. Так рухаємось по порядку денному.»

Юлія Цуркан, депутатка фракції «Свобода»: «Завжди готові до роботи, бачу, що тут просто ідилія  - питання за питанням. Дай Бог, щоб це були зміни на краще щодо ефективності всього місцевого самоврядування Чернівців.»

Юрій Бурега, депутат фракції «Батьківщина» в міській раді: Я завжди налаштований на конструктив, на певну позицію. Якщо десь почули від мене неправдиве або популістське слово, то покажете, якщо було порушення регламенту від мене хоч раз покажете.  Відповідно, нічого для мене не змінилось, працюватиму і далі.

Андрій Романчишин, депутат фракції БПП «Солідарність» в міській раді: «Враження – 1-2 години роботи сесії нічого не показує. Василь Сафронович хоче показати картинку дядька-благодійника, який може вирішити усе. Навіть бачимо, що про виконком пишуть, що пройшов швидко. Проекти рішень на виконком готувались при Каспруку. То Каспрук їм заважав чи питання заважали? А зараз усе добре? То групи виконкому таки з`їдали нашого міського голову, допомагали Василю Сафроновичу?» 

Питання зі скандальними будівництвом на Рівненській, 10 зрушило з місця.

Тривалий час мешканці шостого під`їзду житловго комплексу на Рівненській, 10 не могли отримати право власності на свої квартири.

Рік тому міська рада підписала договір, згідно з яким забудовник - «Гіпербуд» повинен був сплатити 20 % до міського бюджету від пайового внеску. Представник забудовника для підписання угоди не з’явився.

Мешканці неодноразово приходили на сесії міськради з проханням вирішити їхнє житлове питання. 

Сьогодні новий головуючий на черговому засіданні сесії Василь Продан  ініціював розгляд проекту щодо Рівненської, 10.

" Коли я спілкуюсь з інвесторами, із 36-и квартир підтвердити, що вони проплатили, можуть поки 29-ть інвесторів. Відповідно, бачимо, що 29-ть інвесторів отримають рішення виконкому про присвоєння їм адреси та зможуть стати власниками квартир. Ті, хто не зможе підтвердити, що вони купували ці квартири, Департамент, як замовник цього будівництва, зможе зареєструвати їх за міською радою. Міська рада отримує 8 відсотків кошторисної вартості від забудовника, і плюс ми реєструватимемо на міську раду ті квартири, на які поки немає підтвердженого права власності. 8 відсотків - це ті кошти, які інвестор погодився сплатити. Це проблемний інвестор, ми можемо далі тягнути ті проблеми, а можемо їх зараз вирішити.та ті квартири, на які не буде права власності", - заявив Василь Продан.

Зрештою, депутати проголосували за угоду із забудовником. Питання могли вирішити вже давно, каже керівник фракції  БПП "Солідарність" Василь Максимюк: 

"Дуже швидко змінена думка про Ріненську, 10. Неодноразово приходили тамтешні мешканці. Наша фракція думку не змінювала, що потрібно проголосувати угоду про 8 відсотків від підрядника до бюджету міста. Ми наполягали, що потрібно голосувати, щоб люди отримали житло. То дуже дивно змінена думка секретаря міської ради Василя Продана. Якщо він на попередній сесії кричав, що це величезні втрати втрати до бюджету, то тут вже принципово змінена позиція і Василь Сафронович видав вже це від себе. І з невеликими правками цей документ сьогодні проголосовано. І перше, що здивувало - що це був перший проект рішення і який виконуючий обов’язки чернівецького міського голови запропонував підтримати при збитках для бюджету міста».

Олександр Шиба, керівник юридичного управління повідомив ІА АСС, що юридичні питання цієї проблеми наразі врегульовані.Тепер залишається чекати здачі об`єкту в експлуатацію. Орієнтовно планують завершення на кінець вересня.

На сесії міської ради, сьогодні, 1 серпня, Андрій Романчишин зачитав рішення депутатів групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці»

В цьому повідомленні йдеться: " В зв'язку з негідним вчинком депутата Андрія Брязкала, 26 липня 2018 року, а саме голосування за відставку чинного мера міста Чернівці, всупереч праву чернівчан на волевиявлення, його дії були визнано такими, які дискредитують групу і прийнято рішення про виключення Андрія Брязкала з депутатської групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці»". 

У відповідь Андрій Брязкало побажав собі, щоб це була найбільша втрата у його житті, запевнивши, що група ця збиралася рідко, каже було лише два засідання, а от  на те засідання, коли його виключили з групи, запевняє, його не запросили. 

Нагадаємо, нова група депутатів "Спільними зусиллями захистимо Чернівці" з'явилася у травні 2017 року. Тоді у цю групу ввійшли 5  депутатів: Андрій Романчишин, Андрій Кавуля, Сергій Греков, Василь Осачук та Олександр Ставчанський.

У вересні 2017 року ще четверо депутатів подали заяви на включення їх до депутатської групи. Однак тоді задовільнили прохання лише двох – Віталія Матвієнка та Андрія Брязкала. Заяви Володимира Бешлея та Анатолія Чесанова відхилили.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (2)

А сесія все-таки на відміну  від каспрукових пройшла добре, без хамства, крику, приниження і похабності голови...

avatar

Юрій

02 серпня 2018 08:48

А сесія все-таки на відміну  від каспрукових пройшла добре, без хамства, крику, приниження і похабності голови...

avatar

Юрій

02 серпня 2018 08:48