У Чернівцях зріжуть ще майже три сотні дерев

У Чернівцях зріжуть ще майже три сотні дерев

28.07.2022, 19:29

У Чернівцях до кінця року мають зрізати близько 300 аварійних дерев.

Про це в коментарі molbuk.ua розповіла інженерка садово-паркового господарства тресту зеленого господарства Алла Хомутовська.

"Знесення відбувається, але тільки на аварійних ділянках. Зазвичай дерева зрізають восени, після обпадання листя. Щодо кількості, то видаються ордери різним організаціям, тому точною цифрою дерев, які перебувають в аварійному стані у місті, ми не володіємо. Наразі відомо, що заплановано знести приблизно 300 дерев", – каже інженерка.

За словами А. Хомутовської, найбільше дерев знесуть на вулиці Садовій. Також роботи будуть здійснюватися на понад десяти вулицях.

"Виданий ордер на знесення 16 дерев на вулиці Садовій. Там вже була комісія, візьмемося до робіт цього тижня. Також маємо зрізати дерева в аварійному стані на вулиці Севастопольській. У планах зрізання дерев на вулицях Ентузіастів, Січових Стрільців, Ясській, Енергетичній, Шухевича, Старожучківський Шлях, сквері на розі вулиць Шевченка і Руської та інші", – розповіла Алла Хомутовська.

Також інженерка зазначила, що дерева навесні не засаджувалися, бо кошти були заморожені через війну.

"Садимо дерева відповідно до того, скільки виділяється коштів. Планували висаджування, але через воєнний стан кошти на ремонт зелених насаджень не дали. Якщо нам дозволять, то восени висадимо приблизно 100 дерев, – каже Алла Хомутовська. – На вулиці Садовій посадимо липи. Щодо вулиці Кафедральної, то ще тривають дискусії. Мешканці хочуть високих дерев, а фахівці не погоджуються. Тому питання остаточно ще не вирішено".

У тресті зеленого господарства пояснюють, що є певна процедура, за якою погоджують зрізання дерев у місті.

"Якщо людина побачила аварійне дерево, вона може звернутись до ЦНАПу, департаменту благоустрою та інфраструктури чи тресту зеленого господарства із заявою. Упродовж декількох днів дерево мають обстежити, і лише після цього дають дозвіл за зрізання. Також у нас є власна перевірка зелених насаджень. Ми їх обстежуємо двічі на рік, визначаємо аварійні, а потім зрізаємо і корчуємо пні", – пояснила А Хомутовська.

Джерело: molbuk.ua

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua       
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

1