У Чернівцях з’явилося ще одне видавництво

У Чернівцях з’явилося ще одне видавництво

14.11.2022, 08:29

З листопада 2022 року видавництво “Парасоля”, засноване колишньою чернівчанкою, офіційно базується в місті Чернівцях.

“Парасоля” – молодий видавничий стартап, що з’явився в березні 2021 року в розпал пандемії коронавірусу, спеціалізується на виданні українських авторів та шукає нові цікаві літературні голоси. З часу заснування видавництво було пов’язане з Києвом, та вже навесні 2022 року довелося евакуювати склад з книгами зі столиці. Так книги “Парасолі” опинилися в Чернівцях. 

“Після початку повномасштабного російського вторгнення, якийсь час ми взагалі не мали доступу до складу в Києві. Коли з'явилася змога його евакуювати, питання вибору міста взагалі не стояло. Чернівці  місто, де я прожила багато років, де маю найбільше підтримки. Так, наприклад, тимчасово прихистило наш склад у себе товариство “Український народний дім”, за що ми їм дуже вдячні. А коли вдалося знайти в Чернівцях приміщення під стаціонарний склад,  ми вирішили, що час “офіційно” заявити про переїзд. Тепер ми  чернівецьке видавництво, чому я страшенно тішусь”, – розповідає директорка Таїсія Наконечна.

На даний час у видавництві вийшли друком майже 10 видавничих проектів, ще 5 поїдуть до друкарень до кінця 2022 року і вже будуть вважатися такими, що видані в Чернівцях.

 

Для довідки: “Парасоля”  екпериментальний проект. Видавництво не має фізичного офісу, а люди, задіяні в проектах, живуть в різних містах України і навіть за кордоном. За трохи більше ніж рік своєї роботи видавництво вже встигло презентувати театрально-поетичне шоу на Книжковому Арсеналі – 2021 та взяти участь у кількох міжнародних книжкових виставках і ярмарках, в тому числі і в цьогорічному книжковому ярмарку у німецькому Франкфурті.

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1