У Чернівцях випускники подарували рідній школі багато українських книжок, які передадатуь за кордон дітям-біженцям (ОНОВЛЕНО)

У Чернівцях випускники подарували рідній школі багато українських книжок, які передадатуь за кордон дітям-біженцям (ОНОВЛЕНО)

01.07.2022, 10:30

А знаєте, що подарували випускники Чернівецький ліцей №5 "ОРІЯНА" рідній школі?

- КНИЖКИ! Багато українських книг! І ми разом вирішили, що передамо їх українським дітям, котрі через війну опинилися за кордоном. А там, на чужині, відчувають спрагу за рідним словом! То для Вас, Kateryna Kuchirka ! #Мова_на_часі, - розповіла директорка ліцею Галина Абрам'юк. 

Якби у свідоцтві про освіту був предмет "Патріотизм", я впевнена, що всі наші випускники мали б 12 балів. Це тішить! А ще з 50-и ліцеїстів 20 нагороджені медалями. Хоч кажуть, що медаль - відгомін "совка" (тут я солідарна), але це аж ніяк не применшує рівня знань цьогорічних випускників. Вітаю вас, наші найкращі! Дякую батькам ліцеїстів за віру і довіру педагогам! Здійснення мрій у нашій вільній Україні, дорогі ліцеїсти! Люблю вас - ваша Г.Й.

ДОВІДКОВО:

У рідних освітніх закладах Чернівців випускникам вручили відповідні документи та медалі.

Випускникам 11-го класу, а їх 1565, вручили документи про закінчення навчання, а медалістам — медалі. Про це інформує управління освіти Чернівецької міської ради.

«Випускників провели в доросле життя скромно і у вузькому колі. У рідних освітніх закладах Чернівців їм вручили відповідні документи, а кому — медалі. Привітали медалістів і заступник Чернівецького міського голови Юрій Лесюк та начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук. Вони побували в ліцеї №9 та в ліцеї №15 «Освітні ресурси та технологічний тренінг», - йдеться у дописі.

Повідомляється, що цього навчального року в 9-му класі є 2503 випускників. З них - 47 це внутрішньо переміщені особи. Навчання з відзнакою закінчили 347 дев'ятикласників (з них - двоє ВПО). А 11 - й клас закінчили 1565 випускників. Серед них 54 це внутрішньо переміщені особи. Отримали золоту медаль 214 одинадцятикласників (з них 6 ВПО). Срібну медаль отримали 53 (з них один - ВПО).

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua     
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1