У Чернівцях відкриють виставку до 100-річчя першого чемпіонства футбольної команди «Маккабі Чернівці»

У Чернівцях відкриють виставку до 100-річчя першого чемпіонства футбольної команди «Маккабі Чернівці»

27.05.2021, 22:58

Цієї пятниці, 28 травня, о 15:00 на Театральній площі м. Чернівців відбудеться відкриття виставки «Диво у Чернівцях. Сторінками історії чернівецького єврейського фізкультурно-спортивного товариства «Маккабі 1914-1940».

Вона приурочена до 100-річчя перемоги футбольної команди «Маккабі Чернівці» у першому офіційному чемпіонаті краю з футболу 1920 року. Виставка розповідає про маловідомі сторінки історії чернівецького й буковинського спорту в період до Другої світової війни. В її основі – матеріали чернівецької преси доби Австро-Угорщини та Королівства Румунії, архівні документи, а також спогади учасників подій і очевидців.

Виставка підготовлена Чернівецьким музеєм історії та культури євреїв Буковини в рамках німецько-українського освітнього проєкту «Вчимося пам’ятати» у співпраці з Єврейською громадою м. Дюссельдорф.

Захід мав відбутися ще восени 2020 року, але через пандемію коронавірусу його перенесли. Нинішнє місце проведення (Театральна площа) також вибрано організаторами з міркувань безпеки для відвідувачів.

Триватиме виставка до 1 липня.

 

За додатковою інформацією звертатися за телефоном:

050 2714224

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Театральній площі розгорнуть виставку про єврейське фізкультурно-спортивне товариство “Маккабі” у Чернівцях

1