'Що на ній так цікавило Кузьму': у Чернівцях мешканці вулиці Івана Крилова збирають підписи за її перейменування на честь Андрія Скрябіна

"Що на ній так цікавило Кузьму": у Чернівцях мешканці вулиці Івана Крилова збирають підписи за її перейменування на честь Андрія Скрябіна

25.11.2022, 12:39

Петицію відповідно змісту зареєстровано на порталі петицій Чернівецької міської ради, де її може підписати кожен охочий чернівчанин. 

А депутат Чернівецької міської ради Михайло Шкурей (Mykhailo Shkurey) не тільки закликав усіх городян "підтримати та підписати петицію про переіменування вулиці російського байкаря Крилова іменем справжнього українського патріота Кузьми Скрябіна", але й пообіцяв "опісля, можливо, розповісти,  чому саме цю вулицю варто назвати його іменем, і що на ній так цікавило Кузьму".

Про перейменування вулиці І. Крилова в м. Чернівці на вулицю імені «Кузьми Скрябіна»

Ми, мешканці міста та мешканці вулиці Крилова просимо перейменувати вул. І.Крилова в м. Чернівці на вулицю імені «Кузьми Скрябіна» або «Андрія Кузьменка» лідера гурту «Скрябін».
Андрій Вікторович Кузьменко (псевдонім — Кузьма Скрябін) 17 серпня 1968р.н., український співак, композитор, поет, письменник, телеведучий, продюсер, актор. Лідер гурту «Скрябін». Герой України, кавалер Ордена «За заслуги» I ст..
Андрій Кузьменко є значною постаттю в новітній історії України.
Кузьма Скрябін, здійснив вагомий внесок у розвиток сучасної культури та інших суспільних сфер життя, напевно немає людини в Україні, яка б не знала його ім’я чи його пісень. Він неодноразово відвідував м. Чернівці та проводив концерти, зокрема на святкуваннях Дня Міста та інших святкових днів.
Буде справедливим сказати, що Андрія пам’ятають та поважають не тільки за його творчість та громадянську позицію, а також за його чесність, порядність та людяність. Його дійсно можна назвати людиною з великої букви, людиною-епохою. Всі ми пам’ятаємо концерт пам’яті на честь Кузьми Скрябіна, який дивилась і сумувала вся Україна. Без всякого сумніву, така людина заслуговує на увічнення її імені в кожному місті нашої держави.

Джерело: https://petition.e-dem.ua/chernivtsi/Petition/View/1756?fbclid=IwAR1b7usJ0p9ScHLx0BQxuSzy8666hLNnuOqrDjxRU8ie2mQdHDyk3gknYWw

 

 

 

 

Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua      
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

 

1