У Чернівцях капітально ремонтують фасади п'яти історичних будівель: яка вартість

У Чернівцях капітально ремонтують фасади п'яти історичних будівель: яка вартість

22.06.2023, 09:14

У Чернівцях капітально ремонтують фасади п'яти історичних будинків. Це комунальна власність, тому ремонт фінансують з міського бюджету. Загалом реставрація вартує майже 4 мільйони гривень.

Про це йдеться у тендерах на сайті Prozorro.

Які будівлі реставрують

За інформацією на Facebook-сторінці міського департаменту інфраструктури та благоустрою, капітально ремонтують фасади будинків, які розташовані на вулицях Дарвіна, Штейнберга, Шкільній, Шевченка та Якоба фон Петровича.

Вартість реставрації фасаду дитсадка №40 на вулиці Шкільній — майже 900 тисяч гривень, йдеться у тендері на Prozorro. Фасад у дитсадку на вулиці Чарльза Дарвіна ремонтують за майже 700 тисяч гривень. Обидві будівлі ремонтує підрядник Павло Розумний, який має завершити роботи до листопада.

У Чернівцях капітально ремонтують фасади п'яти історичних будівель

Ремонт одного з фасадів у Чернівцях. Джерело: Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР

Капітальний ремонт фасаду та даху ліцею на вулиці Штейнбарга вартує понад 630 тисяч гривень. Роботи виконує підприємець Василь Черновський. За майже мільйон гривень він також має відремонтувати фасад та дах двох корпусів дитсадка на вулиці Якоба фон Петровича.

Крім цього, Черновський ремонтує фасад дитсадка на вулиці Шевченка. Вартість робіт становить понад 660 тисяч гривень.

За умовами тендеру ремонт усіх фасадів мають завершити до листопада.

 Що відомо

Власники помешкань у будинках з історичними фасадами також можуть відремонтувати їх на умовах співфінансування. Вони оплачуватимуть 25% від вартості. Для цього потрібно звернутися із заявкою до департаменту інфраструктури та благоустрою.

Джерело: https://suspilne.media/512431-u-cernivcah-kapitalno-remontuut-fasadi-pati-istoricnih-budivel-aka-vartist/

На головному фото: Ремонт фасаду дитсадка на вулиці Шкільній. Джерело: facebook/Департамент інфраструктури та благоустрою ЧМР

 



 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.

1