У Чернівцях допомагають побороти фобію собак, завдяки віртуальній реальності

У Чернівцях допомагають побороти фобію собак, завдяки віртуальній реальності

13.03.2023, 08:44

У Чернівцях громадська організація "Лабораторія культури" розробила інтерактивне відео у віртуальній реальності, щоб побороти фобію собак

Про це йдеться на Facebook-сторінці громадської організації, передає "Еспресо.Захід".

За допомогою віртуальної реальності, людина, яка боїться собак, зможе пропрацювати та побороти цю фобію.

Використати цей метод можна на сеансі психотерапії. Людина, яка має фобію, одягає шолом віртуальної реальності, і занурюється у сцену з собакою, де може з нею взаємодіяти. Весь процес контролює психотерапевт та перебуває поряд з пацієнтом.

Проєкт розробив член громадської організації "Лабораторія культури", VR/AR інженер Андрій Тужиков спільно з психологинею Катериною Коваль.

"Коли виник задум, ми почали гуглити і побачили, що такий метод лікування фобій практикується за кордоном, але не в Україні. Тому вирішили спробувати. Шоломи в нас вже були, відтак ми взялися за розробку VR-сцени. Але спершу треба було зрозуміти, з якою фобією хоче працювати Катерина. Коли визначили пацієнта, тоді під нього розробляли сцену", – розповів Тужиков.

Створення проєкту зайняло кілька тижнів. Наразі команда в пошуку донора, який фінансуватиме розробку нових сцен для подолання фобій.

 

На фото: Що бачить людина, одягнувши шолом. Скріншот з відео Лабораторії культури.

 

Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1